RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčanski pjeskaši osvojili „AQUANU 2015“ u Banja Luci

Nenad Šormaz i Drago Teodorović,članovi Kluba sportova na pijesku „Brčko“, osvojili su ovogodišnji međunarodni turnir odbojke na pijesku u Banja Luci „Akvana 2015“. Oni su u konkurenciji 16 parova iz BiH i zemalja regiona u finalnom meču savladali par iz Hrvatske Perić-Žukovski i osvojili pehar turnira.w pjeskasi sampioni 3w pjeskasi sampioni 6Na trećoj poziciji u muškoj konkurenciji našao se Brčak Luka Šormaz zajedno sa Banjalučaninom Davorom Džombićem. U ženskoj konkurenciji pobijedile su Slovenkinje Valentina Vrbanc i Ema Prenc pobijedivši u finalu Saru Radovanović i Maju Roško, a treće mjesto zauzele su bh-pjeskašice, sestre Tamara i Tijana Đapa.

Treba reći da već nekoliko godina zaredom međunarodni turnir odbojke na pijesku u Banja Luci osvajaju – Brčaci. Tako je ove godine bilo i na turnirima u Derventi, Gradišci i Orašju. Brčaci će nastupiti na još nekoliko turnira širom BiH , a u narednom mjesecu će organizovati i turnir na brčanskom Ficibajru u okviru „Brčanskog ljeta – Savski cvijet“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На Фицибајру се спремају за континентални куп пјескаша у Литванији

Admir Kadrić

FESTIVAL ODBOJKE NA PIJESKU organizuju OS BIH, KSP i grad Brčko

Admir Kadrić

Тoмић-Шормаз освојили „КСП бич волеј Брчко опен 2015“

Admir Kadrić