RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanski “Samuraj” sa osam takmičara donio 15 medalja

Karatisti KBS „SAMURAJ“ Brčko distrikt BiH nastavak takmičenja i početak druge polusezone dočekali su u fazi ulaska u sportsku formu. Prvu provjeru sportske forme izvršili su u Zenici gdje su  nastupili na KARATE TURNIRU “PERFEKT OPEN ZENICA 2022” u disciplinama kate i borbe.

Ovaj karate turnir je organiziran od strane Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine, tehnički organizator Karate klub “Perfekt” Zenica na kojem je iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije učestvovalo 38 klubova i nastupilo 410 takmičara u 610 kategorija u disciplinama kate i borbe pojedinačno i ekipno za djecu, kadete, juniore i seniore.

Klub su reprezentovali: Adna Gaši, Amina Mustafić, Gabrijela Ilić, Katja Ilić, Amila Mustafić, Haris Ibrahimović, Zina Karamehić i Naida Karamehić koje je predvodio glavni trener Nijaz Bešić. Ovaj uspjeh je ostvaren u konkurenciji takmičara iz Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Foto: Slika kluba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.