RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanski “Samuraji” na turniru u Bratuncu osvojili prvo ekipno mjesto sa 26 medalja

Klub borilačkih sportova “SAMURAJ” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine predstavljali su takmičari: Adna Gaši, Amina Mustafić, Gabrijela Ilić, Katja Ilić, Esad Kjazimoski, Amila Mustafić, Haris Ibrahimović, Zina Karamehić i Naida Karamehić koje je predvodio trener Nijaz Bešić.

OSTVARENI REZULTATI PO KATEGORIJAMA:

Borbe

ZLATNA MEDALJA
1. Adna Gaši,
2. Amina Mustafić,
3. Gabrijela Ilić,
4. Katja Ilić,
5. Zina Karamehić.

SREBRENA MEDALJA
1. Naida Karamehić.

BRONČANA MEDALJA
1. Esad Kjazimoski,
2. Amila Mustafić.

Kate

ZLATNA MEDALJA
1. Adna Gaši,
2. Haris Ibrahimović,
3. Gabrijela Ilić,
4. Esad Kjazimoski, – 2x
5. Amila Mustafić,
6. Zina Karamehić, – 2x
7. Katja Ilić.

SREBRENA MEDALJA
1. Haris Ibrahimović,
2. Amila Mustafić.

BRONČANA MEDALJA
1. Amina Mustafić,
2. Gabrijela Ilić,
3. Naida Karamehić, – 2x

Na ovom 13. Memorijalni turnir “MILOŠ DELIĆ 2022”, Sretko Vitor, trener Karate kluba “Miloš Delić” Bratunac je najuspješnijoj ekipi, najbrojnijoj ekipi, najuspješnijem takmičaru i najuspješnijoj takmičarki na turniru uručio pehare i diplome.

Sa ukupno osvojenih 23 medalje (14 zlatnih, 3 srebrne i 6 brončanih) KBS “SAMURAJ” je zauzeo prvo mjesto, te je proglašen za najuspješniji klub na turniru, dok je sa osvojene 3 zlatne medalje takmičarka ZINA KARAMEHIĆ u ženskoj konkurenciji zauzela prvo mjesto, te je proglašena za najuspješniju takmičarku na turniru. Ceremonija proglašenja i uručenja pehara i priznanja je upriličena pred svim članovima kluba i roditeljima u Dvorani Pete Osnovne škole u Brčkom.

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.