RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčanski vikend pun kvalitetne odbojke

U Brčkom se ovog vikenda igraju tri finalne utakmice odbojkaških kupova Republike Srpske i Federacije BiH.Odbojkaši brčanske „Mladosti“ su pred oko 300 posjetilaca i kamerama RTV Repubike Srpske u direktnom prenosu juče savladali ekipu „Radnika“ rezultatom 3:0. Puleni Branka Mišića su po peti put zaredom osvojili pehar KUPa Republike Srpske. Za najboljeg igrača finale utakmice proglašen je Jovan Ćendić, prvotimac „Mladosti“, a kapiten ekipe Saša Zimonjić, proglašen za najboljeg igrača Republike Srpske u 2015.godini.Odbojkaši brčanskog „Jedinstva“ su pred oko 200 gledalaca sinoć poraženi u finalnoj utakmici odbojkaškog KUPa Federacije BiH od ekipe „Kakanj 78“ rezultatom 0:3 pa će se „Jedinstvo“ u završnici KUPa BiH u martu iduće godine sastati sa odbojkašima „Mladosti“ a drugi par završnice će činiti „Radnik“ i „Kakanj 78“. Za najboljeg igrača finalne utakmice federalnog KUPa proglašen je Mirnes Krivokapić,reprezentativni prvotimac „Kaknja 78“. Neposredno pred početak meča uslijedila je kratka ceremonija u kojoj su predstavnici Odbojkaškog saveza BiH Muškom odobjkaškog kllubu „Jedinstvo“ Brčko uručili pehar LIDERA SPORTSKOG PONAŠANJA za predhodnu sezonu, što je drugo zaredom velikoi priznanje brčanskom Jedinstvu.

Finale odbojkaškog KUPa Republike Srpske za dame igra se danas od 17 časova. Odbojkašice „Bimal Jedinstva“ dijele megdan sa ekipom OK „Gacko“ iz Gacka što je već godinama svojevrstan derbi. Za današnji meč, koji će takođe direktno prenositi Televizija Republike Srpske, vlada veliko interesovanje, a igra se u Sali brčanske Gimnazije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaški memorijal u subotu od 13 časova

Admir Kadrić

Брчко: Тринаеста побједа одбојкашица „Бимал Јединства“

Radio Brčko

„Brčanske princeze“ od jeseni u Ligi šampiona

Admir Kadrić