RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanskim “Lavicama” zlato u Sarajevu

rhdr

Ženska ekipa Košarkaškog kluba “Lavovi” u basketu 3×3 osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju na Državnom takmičenju Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine.

Prethodna dva dana Sarajevo je bilo domaćin Finalnog takmičenja Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine na kome su učestvovale najbolje ekipe sa kvalifikacionih takmičenja, koja su održana u 40 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Izuzetno uspješnu sezonu mlade košarkašice Lavova uspjele su da krunišu još jednim zlatom, drugu godinu zaredom, potvrdivši dominaciju u ovom takmičenju, a samim tim ostvarivši plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se u avgustu mjesece održati u Splitu.

Ubjedljive pobjede u prva dva kola protiv ekipe G-Stars iz Gračanice rezultatom 14:7 i ekipe Vlasenice rezultatom 16:5 donijele su Lavicama plasman u finale i priliku za odbranu titule osvojenu prošle godine.

Finalni meče protekao je u apsolutnoj domanaciji brčanskih košarkašica koje nisu dale ni promil šanse  protivnicama iz Maglaja. Iako oslabljene neigranjem kapitena Milice Đokić, Lavice su igrom koja je oduševila sve prisutne u sportskoj dvorani hotela Hills stigle do nove zlatne medalje ne dozvoliviši protivnicama da postignu nijedan koš. Na kraju ubjedljivih 15:0 za prvo mjesto i plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu na kojoj će se nadmetati sa najboljim ekipama iz Srbije i Hrvatske.

Zlatne medalje brčanskim Lavicama uručila je košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Marica Gajić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pretresi i hapšenja u Sarajevu, pronađena znatna količina droge

Radio Brčko

СИПА БиХ: Претреси на подручју Сарајева и Тешња због фалсификовања исправа

Radio Brčko

Sarajevo: Komemoracija ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću

Radio Brčko