RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Брчаци на Меморијалном турниру „ИГРАЈМО ЗА ШЕСНАЕСТ“

Двадесет пет чланова Удружења спортских ветерана Сандићи-Брчко, учествовали су u Београду на Традиционалном 16. Меморијалном турниру у малом фудбалу „Играјмо за 16“, који од 2000. године Радио-телевизија Србије одржава у знак сећања на трагично настрадале колеге у бомбардовању зграде РТС-а. Шеснаесту годину за редом, у априлу, Радио-телевизија Србије почаст онима који су изгубили живот у бомбардовању зграде РТС 1999. године: током једног од најмонструознијих тренутака у модерној историји. Такође, то су дани пијетета према свим невиним жртвама НАТО агресије у Србији.

Фудбал је игран за: Јелицу Мунитлак, Ксенију Банковић, Дарка Стоименовског, Небојшу Стојановића, Драгорада Драгојевића, Драгана Тасића, Александра Делетића, Славишу Стевановића, Синишу Медића, Ивана Стукала, Дејана Марковића, Милана Јоксимовића, Бранислава Јовановића, Слободана Јонтића, Милована Јанковића и Томислава Митровића.Дваипо  мјесеца играло је фудбал укупно 170 спортских екипа из Београда, Суботице, Зрењанина, Бора, Пожаревца, Ниша, Јагодине, Ужица и Kрагујевца, али и из Холандије, Републике Српске, Дистрикта Брчко, као и екипа из РТВ Словенија.

Драгослав Дамјановић,предсједник Удружења спортских ветерана Сандићи-Брчко нам је појаснио да су се Брчаци појавили на Меморијалу на препоруку својих пријатеља из Спортског друшта „Ада“Београд и и СД „Академац“ ВМА, спортиста са којима током читаве године иначе сарађују и размјењују посјете и турнире. – Велику захвалност дугујемо и Влади и Скупштини Брчко дистрикта БиХ које су помогле материјано да бисдмо се уопште тамо појавили а представнику Телевизије Србије уручили смо макету брчанске Вијећнице у бакру као поклон од града Брчког… У кругу Телевизије Србије спортисти из Брчког положили су вијенац и цвијеће на споменику погинулим радницима РТС…, рекао је Дамјановић,гостујући у емисији Радио Брчког „Спортско поподне“.

Брчаци су играли у групи Дијаспора-медији у којој су заузели четврто мјесто.(Прво мјесто у тој групи заузела је екипа РТВ Републике Српске). Изнад спортског резултата Брчаци уздижу створена пријатељства и дружење,што је на неки начин нагласио и Веселин Грозданић, предсjедник Организационог одбора Меморијала:

– Tурнир „Играјмо за 16“ има меморијални, такмичарски, али и друштвено одговоран карактер… досегао је готово потпуну афирмацију свега онога што желимо да постигнемо, али увек постоји простор и за нешто више…

Ветерани из Брчког овјерили су улазницу на велику спортску манифестацију и намјеравају се још боље спремити за седамнаести турнир „Играјмо за 16“.

* На фотографијама из наше архиве су екипе ветерана “АДА” Београд, “Академац ВМА” Београд и ветерани “Удружења Сандићи-Брчко” снимљене на Богојављенском турниру у Брчком, јануара 2015.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dva primača malo jača igraju fudbal bez navijača

Admir Kadrić

Богојављенски турнир у малом фудбалу наредне суботе

Admir Kadrić

Младе фудбалере Локомотиве-прваке РС примио Градоначелник

Admir Kadrić