RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Брчаци побједници међународног турнира у одбојци на пијеску

Побједници 22. Међународног турнира у одбојци на пијеску “Дервента опен 2022” у мушкој конкуренцији су Брчаци Ненад Шормаз и Стефан Мирковић, а у женској екипа Добој/Шипово у саставу Анђелка Радишковић и Тамара Ђапа.

На турниру је учествовало 27 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије, у организацији Одбојкашког клуба “Дервента”.

Портпарол Турнира Слободан Живанић изразио је задовољство јер су и ове године усјешно организовали турнир који је задржао карактер међународног, захваљујући доласку екипа из Београда и Новог Сада.

“Укупно је наступило 27 екипа, 14 у мушкој и 13 у женској. Одлична одбојка виђена је у Градском парку, поред ријеке Укрине. Имали смо одличну атмосферу оба дана и могућност да играмо и у вечерњим терминима”, рекао је Живанић.

Он је додао да је карактеристика турнира учешће стандардних играча.

“Они долазе из године у годину, деценијама. Ту су и други репрезентативци и репрезентативке БиХ, а имајући у виду да немамо мушки клуб долази велики број мушких екипа. Наградни Фонд и ове године био је 2.500”, навео је Живанић.

Радишковићева је изразила задовољство због освајања турнира и похвалила организаторе.

За предводника побједничке екипе Шормаза ово је шеста титула у Дервенти, а Мирковић учествује други пут и одбранио је титулу са партнером Шормазом коју су освојили прошле године.

Завршници турнира присуствовао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, који је истакао да локална заједница подржава организацију турнира, који траје већ 22. године.

“То је један од ријетких турнира у окружењу који толико траје. Надамо се да ће се турнир наставити одржавати и даље и да смо били добри домаћини нашим гостима”, рекао је Јефтић.

Генерални спонзор турнира је град Дервента, а подршку је пружило и Министарство породице омладине и спорта Републике Српксе и бројни привредници.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.