RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Брчко: Одржана јубиларна 25. Видовданска трка

Побједник 25. Видовданске трке у Брчком је Млађан Самарџић из Брчког који је стазу од 10 километара претрчао за 34. минуте и 27 секунди. У Женској конкуренцији најбоljа у трци на 10 километара је била Слађана Стаменковић из Атлетског клуба „Црвена Звезда“ из Београда претрчавши стазу за 42 минута и 14 секунди.
Друго мјесто у мушкој конкуренцији припало је Срђану Самарџићу из Брчког, док је трећи био Срето Крстић из Београда. Друго мјесто у женској конкуренцији освојила је Лусија Кимани, босанскохерцеговачка атлетичарка, а трећа је била брчанка Тања Граховац.

У 12 дјечијих категорија према ријечима директора Трке Боре Ђурђевића, издато је око 3000 стартних пакета за малишане, а 25 Видовданска трка је отворена пузањем беба гдје је од 48 пријављених беба, побједу однио дванаестомјесечни Алексеј Марковић из Брчког. Одмах иза малог Алексеја кроз циљну равнину пропузала је једногодишња Вјера Пајкановић, док је треће мјесто освојио десетомјесечни Виктор Гаврић.

У категорији дјечаци Цицибани  (2015) најбржи на 50 метара био Перић Богдан, другопласирани је Сергеј Симић, а треће мјесто освојио је Андреј Јовановић.

У категорији дјевoчице Цицибани (2015) наjбржа је била Лара Ћерваз из Бијељине, другопласирана је Лара Вуковић, а треће мјесто освојила је Сара Благојевић, обје из Брчког.

У категорији дјечаци Пионири (2014) прво мјесто освојио је Лука Бојић из Беочина, другопласирани био је Николај Симикић из Брчког, а треће мјесто заузео је Елез Сарајлић из Челића.

У категорији дјевојчице Пионири (2014) прво мјесто, претрчавши стазу у дужини од  200 метара, освојила је Софија Шушак, другопласирана је Лидија Ковачевић обје из Прњавора, док је треће мјесто заузела Елена Маратовић из Брчког.

У категорији дјечаци Пионири (2013) побједник је Лука Калаба из Прњавора, други је био Урош Маркановић из Брчког, док је треће мјесто заузео такође наш суграђанин Страхиња Накић.

У категорији дјевојчице Пионири (2013) побједница је Ања Мишовић, другопласирана је Миа Радовановић, а треће мјесто заузела је Миа Вукић, све три такмичарке су из Брчког.

У категорији дјечаци Пионири (2012) наjбољи је био такмичар из Бијељине Павле Савић, другопласирани је Војин Лујић, док је треће мјесто заузео Адриан Мујкић, оба такмичара су из Брчког.

У категорији дјевојчице Пионири (2012) најбржа је била Неда Радуловић из Прњавора, док су Брчанке Ања Јоветић и Кристина Јовељић заузеле друго и треће мјесто.

У категорији дјечаци Пионири (2011) прво мјесто освојио је Давид Мирковић из Прњавора, другопласирани је Никола Радић из Брчког, а треће мјесто заузео је наш суграђанин Момчило Радовановић.

У категорији дјевојчице Пионири (2011) овогодишња побједница је учесница из Бијељине Дуња Лукић, другопласирана је Јана Живковић из Прњавора, док је треће мјесто заузела Теодора Бачић из Теслића.

У категорији дјечаци Пионири (2010) прво мјесто претрчавши стазу дугачку 400 метара, овојио је Филип Радуловић из Прњавора, другопласирани је Ђорђе Стојановић, а треће мјесто заузео је Иван Стевић, оба такмичара су из града домаћинаТрке.

У категорији дјевојчице Пионири (2010) најбржа је била Ивона Ћевриз из Бијељине, одмах иза ње кроз циљ је прошла Лорена Рикић из Брчког, а наша суграђанка Теодора Накић заузела је треће мјесто.

У категорији дјечаци Пионири (2009) најбржи био је Драган Сенић из Бијељине, другопласирани је Марко Дувњак из Брчког, а треће мјесто освојио je Живко Симеуновић, такође наш суграђанин.

У категорији дјевојчице Пионири (2009) Искра Јовић из Брчког освојила је прво мјесто, друга је била Уна Шолаја, док је треће мјесто освојила Неда Ђукић, обје такмичарке су из Брчког.

У категорији дјечаци Пионири (2008) најбржи је био Вук Андрић, другопласирани је Алексеј Јовановић, а одмах иза њега је Милош Благић, сви такмичари су из Брчког.

У категорији дјевојчице Пионири (2008) најбоља такмичарка прертчавши стазу од 400 метара била је Ема Ковач из Бијељине, Ана Марија Радуловић из Прњавора освојила је друго мјесто док је трећепласирана њена суграђанка Милица Живковић.

У категорији дјечаци Пионири (2007) наступила су само два такмичара и бољи је био Илхан Хатић из Теслића, док је иза њега кроз циљ прошао Никола Каран из Брчког

Најмлађи учесник овогодишње традиционалне видовданске трке је десетомјесечни Виктор Гаврић, а најстарији 68-годишњи Мирсад Бушетлић. У овогодишњој трци задовољства учествовало је неколико стотина љубитеља атлетике који су проласком кроз циљ увеличали и обиљежили јубилеј 25. година Видовданске трке у Брчком.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vidovdanska trka u Brčkom biće održana 15. avgusta

Миљана Ђурђевић

Brčko: Tradicionalna “24. Vidovdanska trka” u nedelju 6. septembra u izmijenjenoj formi

Radio Brčko

Брчко: Побједник “Видовданске трке” домаћи атлетичар Млађан Самарџић

Vladimir Matijević