RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Брчко: Побједник “Видовданске трке” домаћи атлетичар Млађан Самарџић

Побједник 25. Видовданске трке у Брчком је Млађан Самарџић из Брчког који је стазу од 10 километара претрчао за 34. минуте и 27 секунди. У Женској конкуренцији најбоljа у трци на 10 километара је била Слађана Стаменковић из Атлетског клуба „Црвена Звезда“ из Београда.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији припало је Срђану Самарџићу из Брчког, док је трећи био Срето Крстић из Београда.

Друго мјесто у женској конкуренцији освојила је Лусија Кимани, босанскохерцеговачка атлетичарка, а трећа је била брчанка Тања Граховац.

У 12 дјечијих катеgорија наступило је око три хиљаде малишана, а 25 Видовданска трка је отворена пузањем беба гдје је од 40 пријављених беба побједу однио дванаестомјесечни Алексеј Марковић из Брчког. Најмлађи учесник овогодишње традиционалне видовданске трке је десетомјесечни Виктор Гаврић, а најстарији 68 годишњи Мирсад Бушетлић. У овогодишњој трци задовољства учествовало је неколико стотина љубитеља атлетике који су проласком кроз циљ увеличали и обиљежили јубилеј 25. година Видовданске трке у Брчком.

Овогодишње издање сениорске трке отворио је Синиша Милић, предсједник Скупштине дистрикта Брчко изразивши задовољство што су Брчаци поново напунили градски парк и својим присутвом и учешћем увеличали овај догађај истакавши да је најважније да се ова спортска манифестација и даље наставља.

Медаље побједницима у мушкој и женској конкуренцији уручио је Петар Ђокић, министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске који је и почасни члан организационог одбора трке. Ђокић је овом приликом рекао да трка има међународни рејтинг и највећи је атлетски догађај у БиХ који треба сачувати и пружити му континуирану  подршку.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Видовданска трка – двадесет први пут

Admir Kadrić

Дугопругаш Срђан Самарџић дотјерује норме за Олимпијаду

Admir Kadrić

Brčko kvalitetno ispratilo Pojedinačno prvenstvo BiH i RS u krosu

Admir Kadrić