RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Goran Šarenac, novi trener RK “Lokomotiva”

Goran Šarenac, raniji igrač i trener RK “Lokomotive” Brčko drugi put u trenerskoj karijeri dobio je povjerenje da bude kormilar u klubu.

Prvi put je bio kada je klub igrao u I rukometnoj ligi Republike Srpske, a sada je klub član Premijer lige BiH.

„Ostvario sam meni draga priznanja igranjem rukometa. Igrao sam za reprezentaciju BiH kadeta i juniora, na Mediteranskim igrama u Italiji, igrač u Austriji i Hrvatskoj, a igrač “Lokomotive” 5 godina. Već sam 4 godine u trenerskim vodama. Biti će mi čast i zadovoljstvo voditi moj klub koji je stasao u stabilnog premijer ligaša“, kazao nam je trener Šarenac.

On je, u dogovoru sa upravom kluba, pripreme počeo ranije zbog duge pauze prouzrokovane koronavirusom i to lakšim tempom.

Prvi dio je na fizičkoj pripremi uz uvođenje rada s loptom. Treninzi su jutarnji u Gradskom parku, večernji u dvorani i na Stadionu malih sportova “Blatuša”. Neki igrači su našli angažman u drugim klubovima, a neki su došli.

Po procijeni trenera Šarenca, on ima ekipu za dobre rezultate.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Зоран Милуновић нови тренер рукометаша „Локомотиве“

Admir Kadrić

Rukomet: “Lokosi” izborili bod

Radio Brčko

Sanjin Vidović – Novi trener pionirskih selekcija “Lavova”

Radio Brčko