RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: „Lavice“ druge u Zenici

Ženska kadetska selekcija KK „Lavovi Brčko“ osvojila je prvo mjesto na Plazma Sportskim igrama mladih u Brčkom.

Poslije ovog uspjeha nastavila je sa treniranjem i nastupom na turniru ženskih kadetskih selekcija iz Bosne i Hercegovine u Zenici „Ja sam košarkašica 2020.“

Turnir je planiran kao međunarodni, no zbog pandemije su igrale samo četiri ekipe iz BiH, jer nisu mogle doći ekipe iz susjednih zemalja. Trener Aleksandar Bližnjaković i predsjednik KK „Lavovi Brčko“ Boško Vukadinović, su dovali ekipu u Zenicu koja je nedavno osvojila prvo mjesto u Brčkom na Plazma Sportskim igrama mladih.

“Lavice” su pobijedile tri utakmice: Promo 65:29, SEC Basket 62:30 i Bersellum 62:45, a izgubile od domaćina KK „Jumper“ 55:49. Tako su osvojile pehar za plasman na drugo mjesto.

Za ekipu iz Brčkog su nastupile: Milica Đokić, Amila Smajić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Ksenia Vukić, Kristina Stupar, Ana Đokić, Marija Lukić, Anastasija Dugonjić i Marija Starčević.

Milica Đokić je na pripremama reprezentacije Srbije, Amila Smajić je reprezentativka BiH, Jelena Lazarević potencijalna reprezentativka BiH, a Sara Đokić najmlađa je na radaru reprezentacije Srbije kaza li su nam članovi stručnog štaba KK Lavovi Brčko.

Slika: KK „Lavovi“

Tekst: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Затражен једномјесечни притвор за градоначелника Зенице Фуада Касумовића

Radio Brčko

У Зеници претреси на 12 локација, документују се незаконитости одговорних

Radio Brčko

Нездрав ваздух у Зеници, у Тузли, Лукавцу, Високом и Живиницама

Radio Brčko