RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Na nedjeljnoj Vidovdanskoj trci očekuje se oko 2.500. učesnika

Jubilarna 25. po redu „Vidovdanska trka“, biće upriličena ove nedelje u Brčkom. Jubilej, četvrt vijeka trajanja trke organizator, ovdašnji Atletski klub, obilježiće na dva načina.

„Prvo će to biti samim atletskim programom, što uključuje i centralnu trku od deset kilometara, koja se vraća na staru stazu oko Gradskog parka. Inače u svim trkama očekujemo između 2.500 i 3.000 učesnika svih uzrasta”, rekao je u ime organizatora Atletskog kluba Brčko njegov predsjednik i direktor trke, Boro Đurđević.

Povodom 25 godina „Vidovdanske trke“, tokom septembra u Brčkom će biti upriličena i velika Svečana akademija, na kojoj će se podsjetiti na istorijat ovog atletskog takmičenja i njegovu važnost ne samo za Brčko i BiH, već i za kompletnu evropsku pa i svjetsku atletiku. Današnjoj pres konferenciji prisustvovao je i predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić, koji je izrazio zadovoljstvo što je ova sportska manifestacija stigla do svog 25 rođendana.

„Čast svim manifestacijama ali ovo je događaj koji ima bogatu tradiciju, jer traje punih 25 godina. To je tradicija koja sve nas obavezuje, da učinimo sve kako bi i dalje trajala“, naglasio je Milič.

Prijave za trku traju od danas, pa sve do nedelje u deset sati, a prijave se mogu izvršiti on-lajn ili lično u Omladinskom centru Brčko. U svakom slučaju, Brčko će u nedelju, biti epicentar atletskih dešavanja ne samo u Evropi već i šire a organizatori vjeruju da će kao i obično, sve izazvati i veliki interes publike.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.