RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Nova donacija prijatelja školi boksa Mensura Peljte i Bokserskom klubu “Ali”

Amel Karić čovjek koji posljednjih gotovo trideset godina uspješno razvija samostalni posao u Holandiji, ni ove godine nije zaboravio Brčko i brčanske sportiste.

„Mnogo volim svoj grad i posebno ljude s kojima sam odrastao i razvijao se baveći se sportom. Prije rata aktiovno sam veslao u KKK Hariz Suljić a bavio sam se i borilačkim sportovima tako da su to možda i najljepši dani u mom životu, pa je i zbog toga veza sa Distriktom ostala neraskidiva“, prije svega naglašava Karić.

Na pitanje šta je osnovni motiv za „njegovu posljednju akciju“, odnosno uručenje donacije Bokserskom klubu „Ali“, Karić kaže da je to prije svega želja da se stvore dobri uslovi za rad i treninge mladima, kako bi se aktivno zadržali u sportu, kao i dugogodišnje prijateljstvo sa osnivačem kluba Mensurom Peljtom.

„Prije svega Mensur Perljto je živa legenda BiH boksa, svjetski prvak u ovoj plemenitoj vještini i ako neko zna sve o boksu i svoje znanje može prenijeti na mlade, onda je to sigurno Peljto. Takođe s Mensurom me veže i početak mog radnog i životnog puta jer je Peljto među prvima početkom devedesetih osnovao zaštitarsku agenciju u kojoj smop zajedno radili“, ističe Karić, obrazlažući jedan od motiva za donaciju, naglašavajući da je ključni motiv odvojiti mlade od boravka u kafićima i spektra poroka, što se, smatra Karić, najkonkretnije čini kroz sport.

„Ovoga puta sam donirao jedan broj majica za trenažni proces kao i bokserske rukavice, jer to je dio opreme koji je neophodan a praktično se najbrže amortizuje“, ističe Karić, dodajući da Peljto i šezdesetak dječaka i djevojčica koje okuplja sigurno zavređuju apsolutnu podršku i nadležnih u Distriktu, koja će vrjeruje Karić, u narednom periodu stići.

Osnivač škole boksa, odnosno bokserskog kluba „Ali“ Mensur Peljto, zahvalan je svim ljudima dobre volje koji nađu način da svojim sredstvima, odnosno donacijom pomognu rad kluba.

„Svakako da mi je izuzetno drago, kad moji stari prijatelji uoče ono što činim, i kroz različite vrste donacija, na najkonkretniji način pokažu da podržavaju moj rad. Inače, dogovoren je i nastavak saradnje, jer je Amel Karić spreman organizovati i jedan sparing meč „Alija“ sa nekim od klubova u Holandiji”, rekao je Peljto.

„Ja sam već dugo aktivan i u sportskom svijetu u Holandiji i to posebno u segmentu borilačkih vještina gdje radim zajedno sa jednim od najpoznatih svjetskih boraca Semi Šiltom. Najvjerovatniji termin prijateljskog sparing meča u Holandiji, će biti u julu ove godine, a svakako sve organizaciono tehničke troškove ću pokriti lično te vjerujem da će to biti prilika za mladiće i djevojke iz „Alija“ da steknu novo iskustvo u borbama već i da vide Holandiju, odnosno njen sjeverni dio jer će se meč održati u Zlujlarenu, mjestu kod Groniongena“ naglašava Karić.

Inače u ranijem periodu Amel Karić je donirao opremu i čamce za ronilački klub „NEMO“ kao i KKK Hariz Suljić.

„Posebno mi je drago kad mogu pomoći kajakašima i kanuistima jer sam i ja bio član tog kluba pa na neki način osjećam i obavezu da posebno sada, kada je klub u teškoj situaciji pružam podršku. Iskeno činim sve navedeno zato što time pomažem sport i mlade ljude u svom gradu i ne očekujem zahvalnost ni od koga, jer zahvala za sve što mogu da učinim pripada Allahu-gospodaru svih svijetova“, zaključio je Amel Karić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.