RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Odbojkašice Bimal-Jedinstva pobjedile gošće iz Mostara

Odbojkašice i odbojkaši su u elitnom društvu BiH odbojke imali kratki predah. Ovog vikenda je nastavljeno liga natjecanje za bodove i plasman klubova. Posebno će biti zanimljivo tko će se plasirati u doigravanje, play off. U 13. kolu su je ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko imalo Studentski odbojkaški klub „Mostar“. Kao i za svaki klub brčanske princeze su inspiracija, a to se dogodilo i na ovoj utakmici. Prvi set 25 : 17 za 23 minute u drugom su studentice uspjele izjednačiti na 16 : 16 i 18 : 18, a set uzimaju Brčanke 25 : 20 isto za 23 minute, a u trećem Mostarke se pokušavaju odlijepiti dosegle su se približiti na 14 : 13, ali ga gube za 24 minute 25 : 16 i utakmicu 3 : 0.

Njihov trener Darko Drmač, zadovoljan igrom svoje ekipe kaže: „S obzirom da smo došli bez dvije igračice na noge višegodišnjem prvaku zadovoljan sam igrom naše ekipe. U ovom momentu je ekipa iz Brčkog prejaka za nas. Naš cilj je opstanak u ligi“.

Igračica i trenerica Mostarki Marija Jokić ističe: „Puno mi treniramo sa ciljem opstanka. Ponovimo li ovakvu igru u narednim kolima možemo ostvariti željeno. Uvjerena sam da ćemo tako nastaviti.“

Profesorica Radmila Marković, trenerica seniorske brčanske ekipe o utakmici kaže: „Cijenim da je ovo bila mučna utakmica i ako smo pobijedili 3 : 0 za sedamdesetak minuta. Tako to biva poslije pauze u prvenstvu. Tek sam u trećem setu dala priliku mladim Nikolini Čortumi i Manueli Dragović koje su opravdale povjerenje i potvrdile svoje obećavajuće kvalitete u igri.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.