RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Poraz za rukometaše „Lokomotive“ u utakmici sa rukometašima banjalučkog „Borca“

Bez obzira kakvu ekipu imaju i kave aspiracije gaje, klubovi kada dolaze u Brčko na gostovanje kod „Lokomotive“ uvažavaju vrijednosti Brčaka koji su imali furiozno otvaranje sezone. Tako je i ekipa „Borca“, favoriti za šampionsku titulu, došla u hladnu dvoranu Ekonomske škole.

Bez trenera Gorana Šarenca, ekipu su vodili predsjednik Goran Vasić i trener mlađih uzrasta Radomir Prajo. Prvo poluvrijeme ravnopravna igra 5:5, čak i „cepelin“ pa 9:9 i na odmor 10:13 za Borac podnošljiv rezultat. U drugom dijelu utakmice se „Borac“ odlijepio na 4, pa 6 i na kraju 10 golova prednosti za konačnih 23:33. Gotovo svi igrači gostiju su postigli golove, a mi izdvajamo najefikasnijeg strijelca utakmice Gorana R. Šarenac sa 10 golova, uz njega su golove postigli Pavle Petrović 4, po tri Nemanja Simić i Šerif Baraković, dva Nikola Letić i jedan Mihajlo Simić.

Na golu pouzdan Dejan Mihajlović koji je izjavio: „Odigrali smo dobro protiv aktualnog šampiona i kandidata za novu titulu. Svi smo svjesni tko je i što je „Borac“ u svijetu rukometa. Naša pomlađena ekipa dala je svoj maksimum. Nismo imali što da izgubimo, željeli smo da steknemo novo iskustvo i vidimo gdje smo.“

Mirko Mikić, trener „Borca“: „Čestitam „Lokomotivi“ koja je usprkos kadrovskim i financijskim problemima smogla snage i odigrala sasvim solidnu utakmicu. Mi smo kvalitetniji i imamo širu klupu. Imamo svake godine visoke ambicije. U jednom smo isti s „Lokomotivom“, jer imamo dobre omladinske pogone koji polagano stasaju u dobre igrače.“

U 12. kolu za vikend „Lokomotiva“ odlazi vodećoj „Slogi“ u Doboj.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Жикица Милосављевић ускоро Брчак?

Admir Kadrić

Бх-рукометаш Горан Шаренац потписао за израелски “Хапоел”

Admir Kadrić

Rukometaši „Lokomotive“ poraženi od „Krivaje“ 29:32

Admir Kadrić