RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Rukometni veterani “Jedinstva” prisjetili se mladosti

Nekadašnji rukometaši “Jedinstva”, koji su neposredno nakon ratnih 90-tih obnovili muški rukomet u Brčkom, po 10-ti jubilarni put okupili su se na Blatuši, tamo gdje su svi oni naučili prve rukometne poteze, i odigrali revijalni utakmicu.
Nekadašnji desetogodišnjaci koji su u oktobru 1996. godine krenuli da uče i igraju rukomet, danas su porodični i uspješni ljudi. Oni su advokati, inženjeri, profesori, menadžeri, privatni preduzetnici vrijedni i ugledni građani, roditelji. Neki su svoje potomke već usmjerili na rukomet da nastave porodičnu tradiciju, da produže gdje su im očevi stali.
Iz Beograda je došao Stefan, iz Novog Sada Spasoje, dočekali su ih Dražen, Nikola, Munćan, Marojević, Dačić, Tiho, Maks, Deba, Robi, Mišo, Grga, Profa, Pop, Cole, Đeno i kapiten Vlado.
Sa tribina su ih pored trenera Stevanovića, hrabrile supruge sa djecom da izdrže barem po koji napad.
Sudija Pekić bio je vrlo tolerantan kad su izmjene u pitanju, ali tehničke greške, kojih je bilo poprilično.
Osim podsećanja na neke mlađe dane, manje kilograma i više kondicije, druženje nekadašnjih rukometaša “Jedinstva” bila je prilika da se pokaže rukometni entuzijazam koji ih je krasio cijele njihove karijere. Veterani RK “Jedinstva” mogu da se podiče brojnim peharima i medaljama na prvenstvima RS u mlađima kategorijama, koje su svojevremeno osvajali. Bili su i ostali uzor mlađim naraštajima u svakom pogledu.
Iako nije bilo važno, tek da zabilježimo da je nakon 40 teških i neizvesnih minuta rezultat bio neriješen 22:22.
Tradicionalni susret rukometaša “Jedinstva” završen je druženjem do kasno u noć.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukometaši „Lokomotive“ poraženi od „Konjuha“ iz Živinica

Admir Kadrić

Brčko: Odigran 16. Međunarodni rukometni turnir za mlađe uzraste

Radio Brčko

Brčko: Promocija rukometa u okviru “Frančeskovih dana”

Admir Kadrić