RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Sa prvenstva RS-a članovi AK “Cross” donijeli 4 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu medalju

Na prvenstvu Republike Srpske za seniore i mlađe pionire koje je održano u petak u Sokocu ekipa AK CROSS je  dominirala u svojim disciplinama i obarala lične rekorde.

Osvojene su 4 zlatne, 3 srebrne, i 1 bronzana medalja. Titulu seniorskog prvaka RS nosi Kristina Trkulja u bacanju seniorskog koplja.

1. mjesto Kristina Trkulja
(bacanje koplja 40, 23 / 600g ) seniorka

1. mjesto Ognjen Simikić
(skok u vis / 140cm) ml. pionir

1. mjesto Ema Kovač
( 600m / 1,47,24) ml. pionirka

1. mjesto Anja Stević
(bacanje koplja / 27,17) ml. pionirka

2. mjesto Danis Avdić
(200m / 23,03) senior

2. mjesto Jelena Đurić
( 1000m / 3,56,02) ml. pionirka

2. mjesto Armin Begović (800m / 2,11,88) senior

3. mjesto Milka Kojić ( 5000m / 22,19,12) seniorka

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Atletičari AK “Cross” u Brčko donijeli tri zlatne medalje

Radio Brčko

Brčanskim atletičarima deset medalja iz RS-a

Radio Brčko

Brčanski „Samuraji“ iz Tuzle donijeli šest medalja

Драгиша Јанковић