RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: U 4. kolu Premijer ženske lige BiH prva ŽFK „Lokomotiva“

Ženski fudbalski klub „Lokomotiva Brčko“ briljantno je otvorio sezonu u Premijer ženskoj nogometnoj-fudbalskoj ligi BiH. „Lokosice“ su odigrale četiri utakmice i ostvarile četiri pobjede. Na tablici su vodeće sa učinkom po kolima redom su pobjeđivale u Brčkom ŽFK „Radnik Bumeranga“ iz Bijeljine 3:2, također u Brčkom ŽFK „Alfa Modriču“ 6:0, u Zvorniku Drinu 14:0, i u Brčkom ŽNK/FK „Eminu“ iz Mostara 4:0. Gol razlika je 27:2 plus 25. Na listi strijelaca vodi Marija Damjanović sa 13, Nikolina Vujadin 5, Dragana Vrsajko 3, Aldina Škahić 2 …

Derbi utakmica sa „Eminom“ iz Mostara je bila specifična, ne samo što su gošće došle kao favoriti, nego i kada je sutkinja Tanja Račić iz Banja Luke dala znak za početak, počela je kiša koja nije prestajala do kraja utakmice. Poluvrijeme je završeno bez golova. Trener „Lokomotive“ Milorad Ilišković promijenio je taktiku igre, a njegove odabranice su realizirale i pretočile to u pobjedu od 4:0. Tri gola Marije Damjanović i jedan Dragane Vrsajko. Ekipa „Lokomotive“ je ozarena lica, radosne, pokisle nisu osjećale umor nego veliku dozu zadovoljstva sa nova tri boda, zagrljene i ispraćene aplauzom malobrojne publike otišle u svlačionicu. No, za njih nema odmora, nastavile su pripreme za super derbi koji će u 5. kolu odigrati sa, do sada nedodirljivom i superiornom ekipom, u ženskom nogometu BiH ŽNK SFK 2000 Sarajevo, a utakmicu će igrati na tereni Trening Centra FK Sarajevo Butmir.

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U 2. ligi Federacije BiH – sjever FK „Dizdaruša“ šesta na tablici

Radio Brčko

Parizijen: Mbapeu 630 miliona evra za tri godine u Parizu

Radio Brčko

Brčko: Odlična igra „Jedinstva“ protiv jednako dobre „Kozare“, svakome po bod

Radio Brčko