RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Odlična igra „Jedinstva“ protiv jednako dobre „Kozare“, svakome po bod

Utakmice „Jedinstvo“ – „Kozara“ po tradiciji su rezultatski neizvjesne pa je takva bila i ova 7. kola Prve lige Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Objektivno puno bliži i zaslužniji su osvajanju prve pobjede, uvjetno rečeno, na svom terenu, a time i tri boda bili odabranici trenera Zorana Brković. Istini za volju, gosti su poveli 0:1 golom Milana Šikanjić u 23. minuti, čime je on na prvom mjestu strijelaca lige sa 6 pogodaka.

Na 1:1 izjednačio je u 56. minuti Stefan Božić i to je njemu 4. gol sa kojim trenutno dijeli drugo mjesto na listi strijelaca.

Željko Mitrović, golom za aplauz u 64-toj minuti, dovodi Brčake u vodstvo 2:1.

„Kozari“ su trebale samo tri minute da izjednači na 2:2 golom Bojana Batar.

U minutama nadoknade utakmice tri idealne prilike za gol spriječio je golman „Kozare“ Srđan Modić. Ostaje žal za ovim neiskorištenim prilikama.

Trener „Kozare“ Nedžad Žerić je izjavio da je težak teren za obije ekipe bio veliki problem.

“Mi smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu. U drugom je „Jedinstvo“ nametnulo ritam u igri. Mi na to nismo dobro odgovorili. Domaćini su napravili prednost, ali smo uspjeli poravnati rezultat koji je najrealniji ishod susreta“, kazao je Žerić.

Po riječima trenera „Jedinstva“, Zorana Brković, dva dobra stara rivala odradili su sve korektno i pošteno.

„Gosti odoše sa bodom i ako ne bi bilo nezasluženo da su sva tri ostala na našoj strani. U prvom poluvremenu kao da smo bili impresionirani njihovom dobrom igrom. Za drugo poluvrijeme, skidam kapu našim igračima na hrabrosti, odvažnosti i taktički dobro odigranoj utakmici. Velika je šteta što nismo uzeli tri boda“, kazao je Brković.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: FK „Jedinstvo“ Brčko- SDFK „Sloga“ Doboj 2 : 1

Radio Brčko

U 2. ligi Federacije BiH – sjever FK „Dizdaruša“ šesta na tablici

Radio Brčko

Glavni koordinator Vlade upriličio prijem za zlatnu olimpijku Esmeraldu Mujkić

Radio Brčko