RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Završen drugi Međunarodni multietnički turnir penzionera u šahu

Udruženje penzionera Brčko (Fond Republike Srpske), Udruga umirovljenika Boće Brčko distrikt BiH i Udruženje penzionera/umirovljenika korisnika PIO/MIO Brčko distrikt BiH čiji je koordinacijski odbor na čelu s Cvikom Todorović, predsjednikom šahovske sekcije i moderator turnira, organizirali su i realizirali drugi Međunarodni multietnički turnir penzionera u šahu u Brčkom.

Pokrovitelj turnira je bila Vlada Brčko distrikta BiH, a turnir je otvorio Amir Softić, šef Kabineta gradonačelnika Eseda Kadrića.

“Turnir su igrala 24 igrača iz Brčko distrikta i okolnih gradova. Odigrano je sedam kola, a u svih sedam kola svoje protivnike je pobijedio Žarko Manojlović iz Lopara. Prvak je sa sedam bodova te mu je pripala nagrada i pobjednički pehar koje mu je uručio Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera Brčko distrikta”, rekao je sudac Željko Josipović.

Drugi je Arif Muharemović, a treći Muhamed Okučević, oba sa po 5,5 bodova iz Srebrenika.

Specijalna nagrada je došla u ruke Jove Teodorovića iz Lopara, a najljepšu partiju na turniru odigrali su Vasiljević i Halilović. Marko Vasiljević je bio pobjednik i primio je nagradu.

Najstariji igrač turnira je Stojan Novaković i on je primio nagradu. Na turniru je uručena nagrada Dragici Simić iz ŠK Obudovac, prvakinji do 18 godina Šahovskog saveza Republike Srpske.

Suci su bili Željko Josipović i Vlado Stojanović, sudac iz Bijeljine koji je napomenuo da je ovo jedinstven turnir koji se igra u Brčkom za penzionere-umirovljenike.

Cviko Todorović, moderator turnira se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos da turnir uspije i naglasio kako će se praksa održavanja ovoga turnira nastaviti i u narednim godinama.

Tekst i fotografije: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.