RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Završen Međunarodni Bajramski turnir, pobjednik ekipa iz Gornjeg Rahića

Poslije devet dana igranja u dvorani Ekonomske škole u Brčkom završen je XIX Međunarodnom Bajramski turniru u malom nogometu za 77 ekipa u sedam kategorija.

Finalnoj utakmici je nazočio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić koji je već na otvaranju istaknuo: „ Bajramski turnir je sastavni dio tradicije ili je jedan od događaja u kalendarskoj godini kada se ljudi za njega pripremaju. Drago mi je da smo i ove godine mogli biti podrška u organizaciji, jer je to jedan pristojan turnir.“

Načelnik Kadrić je u završnom činu ekipi BEG OIL IZ GORNJEG RAHIĆA, seniorskom pobjedniku ovog Bajramskog turnira, ekipi koja je sa 4 : 1 bila bolja od ekipe AKSEMONT iz Srebrenika uručio pobjednički pehar, a poraženoj pehar za drugo mjesto i statue za najboljeg igrača Davora Arnautovića ( Beg Oil), najboljeg strijelca  Seada Buljubašića i najboljeg golmana Mevludina Mujkanovića (oba iz ekipe Aksemont).

Za ekipu BEG OIL iz Gornjeg Rahića su igrali: Dejan Pavlović,Davor Arnautović, Živan Marković, Miroslav Miljković, Cvijetin Pavić, Danijel Ružičić, Perica Trifković,Darko Lazić,Dragutin Simikić, Mirko Marinković. Predstavnik ekipe: Mahir Zaimović.

Svih 105 utakmica sudili su: Elmir Trgovčić i Fahir Trakić (oba iz Tuzle), te Brčaci: Admir Delagić, Kemir Kovačević i Mirza Jašarević.

Tribine su bile ispunjene i ovog devetog dana turnira, a kako i ne bi kada su mogli uživati u lijepoj igri i na 105 utakmica vidjeli 582 gola.

Posebnu dimenziju su dali Memorijalni turnir veterana „Ibrahim Kevrić-Mazalo“ od 9 ekipa pobjednik je PERSEL Srebrenik, 2. Raja sa Ficibajera Brčko i 3. MNK Klanac Brčko. Na memorijalnom turniru „ Dževad Bekić- Džeko“ od 6 ekipa djevojaka 1. Radnik-Bumerang Bijeljina, 2. ŽFK Lokomotiva Brčko. U kategoriji pionira 1. MB Radić Brčko, 2. Srebrenik i 3. Lokosi Brčko. Kadeti 1. Jezera Gradnja Gračanica, 2. KMF Lux Brčko, 3. FK Gornji Rahić.

Juniori: 1. Majevica Lopare, 2. FutsalTeam Doborovci i 3. Pekoteka  NimexBrčko.

Pjetlići: 1. MNK Kaskada Gračanica i 2. ŠF Šampion Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik Esed Kadrić upriličio prijem za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko

Radio Brčko

Brčko: Pilot projekat 100.000 maraka za subvencionisanje “utopljavanja” individualnih stambenih objekata

Admir Kadrić

Brčko: Čestitka gradonačelnika Kadrića povodom početka nove školske godine

Radio Brčko