RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: ŽFK “Lokomotiva” – ŽNK “Fortuna” 1 : 3

Utakmica 11. kola Premijer ženske nogometne lige BiH odigrana je na Stadionu “Lokomotive” po izuzetno teškim, za igru lošim, uvjetima po hladnoći i kiši koja nije stala 90 minuta igre.

Počela je minutom šutnje odavanjem počasti Aneli Fetahović koja je preminula u 35-toj godini života nakon ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Kiša je stalno padala kao da je i nebo plakalo za Anelom.

Ekipa brčanske “Lokomotive” već duže vrijeme nema sreće, jer im “Fortuna” uzima bodove. Ovaj put obje ekipe mogu kriviti vremenske neprilike. Dale su sve od sebe da pobijede. Poluvrijeme 0 : 0. Loptu nisu mogle kontrolirati. Lokve vode su zaustavljale loptu i igru.

U drugoj minuti drugog poluvremena Semira Selimović svojim golom dovodi “Fortunu” u vodstvo 0 : 1. U 59-toj minuti odlična na golu Ajla Okanović je napravila prekršaj u kaznenom prostoru za penal i crveni karton- isključenje.

Gol postiže Amina Mujanović 0 : 2. Pet minuta kasnije Andrea Crnobrnja autogolom pravi prednost gostima 0 : 3. U 74. počasni pogodak za domaće poslije dosuđenog kaznenog udarca postiže naša reprezentativka Marija Damjanović za konačnih 1 : 3.

Igra brojki ovo je šesta pobjeda “Fortuni”, a “Lokomotivi” šesti poraz u ovom dijelu prvenstva.

“Lokomotiva” će pokušati sutra doći do bodova u odgođenoj utakmici trećeg kola lige sa ŽNK “Iskrom” iz Bugojna sa kojom su prije nekoliko dana igrali u Bugojnu 1 : 1. Utakmica “Lokomotiva” – “Iskra” će početi sutra u 13,30 sati na Stadionu “Lokomotive”.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Test Lokomotivi za finale KUP-a

Radio Brčko

Premijer ženska nogometna liga BiH 3. kolo: „Fortuna“ odnijela bod

Radio Brčko

Ženski nogomet: ŽFK “Fortuna” Živinice – ŽFK “Lokomotiva” 1 : 1 svakome po bod

Radio Brčko