RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ izborio 12. titulu pobjednika Kupa BiH u Gacku

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je odredio da domaćin XV finala za odbojkašice bude ŽOK „Gacko“.

ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ iz Brčkog je u trenutno najboljem sastavu sa Anom Gajić koja je na oporavku bila inspiracija i dodatna snaga brčanskim princezama.

“Jedinstvo“ je otputovalo na ovaj susret dva najbolja kluba među damama u BiH. Oba kluba su prijatelji, ali na utakmicama i ljuti protivnici. Kada se pogleda rezultat 0 : 3 za ekipu iz Brčkog, stiče se dojam lako ostvarene pobjede, a da li je bilo baš tako pitali smo glavnog trenera Smaila Pezerović.

On je odgovorio: „Jeste očekivana, ali nije ovo bila glatka pobjeda. Zato čestitam ekipi Gacko na igri. Dolazile bi do 12 poena u setovima, a tada naša ekipa izlazi na scenu. Odlijepili bismo se u kreaciji Babić, Radović i druge sigurnim servisom i blokom u prva dva seta, a u trećem i pravo lice šampiona. Na utakmici najbolji poenter bila je Helena Babić koja je u napadu i bloku bila naša prevaga. Zato je i proglašena za najbolju odbojkašicu naše ekipe u finalu.

“Ovo je za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko 12. titula pobjednika KUP-a BiH, šesta u nizu oplemenjena peharom i zlatnim medaljama.“

Ekipa je igrala u sastavu: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hodžić, Katarina Popović, Ilijana Kojić, Milica Mitrović. Treneri: Smail Pezerović, Ajla Sinanović, Ljubiša Ristić.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Foto: ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ŽOK “Bimal-Jedinstvo” Brčko izjednačilo rezultat pobjedom nad UOK “Banjaluka Volej” 1 : 1

Radio Brčko

Риболовачки КУП БиХ у Брчком 23 и 24. августа

Admir Kadrić

Меч ЦЕВ КУП-а у Брчком: ЖОК „Бимал Јединство“ (БиХ) : ЖОК „Оломоук“ (Чешка) 1:3 

Radio Brčko