RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bugarska bez Dimitrova u meču Davis Cupa protiv BiH

Teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. i 4. februara u Burgasu protiv domaće selekcije Bugarske igra meč prve Svjetske grupe.

Nakon što su u utorak objavljene nominacije timova najbolji bosankohercegovački teniseri na meč sa Bugarskom putuju u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, će zajedno sa selektorom Zoranom Zrnićem i ostalim članovima bh. tima probati ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Nakon objavljenih nominacija, bh. Davis Cup tim može biti zadovoljan, jer se na listi nominacija Bugarskog tima ne nalazi ime Gligora Dimitrova, nekada trećeg, a trenutno 13.  tenisera svijeta.

Bugarska selekcija će nastupiti u sljedećem sastavu: Dimitar Kuzmanov, Janaki Milev, Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena selektorom Valentinom Dimovim.

“Bosanskohercegovačka seniorska Davis  Cup reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu, te se kao i uvijek svi teniseri odazovu pozivu za nastup. Upravo zajedništvo ove reprezentacije, je snaga teniskog seniorskog tima BiH, koji od 2016,godine nastupa u Prvoj svjetskoj grupi najboljih tenskih reprezentcija svijeta”, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh teniseri početi će u Sarajevu, dok će se završene pripreme  odraditi u Burgasu od 28. januara do 2. februara ove godine. Na završnim pripremama će se nastojati podići forma za predstojeće mečeve, koji će se igrati u Avenue Tennis centru u Burgasu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.