RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Četvrti Međunarodni rukometni turnir „Trofej Distrikta 2021” osvojio RK Inđija

RK „Jedinstvo 2015“ Brčko poslije osvojenog prvog mjesta u Prvoj ligi Rukometnom savezu Republike Srpske i stečenog prava da igraju u Premijer ligi rukometaša BiH spletom trenutne financijske situacije u klubu ostali su da se takmiče u Prvoj ligi. Da bi se što bolje pripremili uspješno su organizirali IV. Međunarodni rukometni turnir „Trofej Distrikta 2021“.

Ekipe sudionike turnira pozdravio je predsjednik kluba domaćina gospodin Dragan Peštić, a delegat u Skupštini Brčko distrikta gospodin Zoran Kokanović je ekipama zaželio dobrodošlicu fer i korektnu igru.

Igrali su rukometni klubovi: Inđija iz Srbije, Županja iz Hrvatske, a z BiH Drina iz Zvornika i Jedinstvo 2015. iz Brčko distrikta. Rezultati: Inđija – Jedinstvo 2015. 34: 31, Županja – Drina 27 : 24. Za treće mjesto: Jedinstvo 2015.- Drina 40 : 23. U finalnoj utakmici Inđija – Županja 39 : 26. Poredak ekipa: 1. RK Inđija, 2. RK Županja, 3. RK Jedinstvo 2015.  4. RK Drina Zvornik.

Pehare za prva tri mjesta je kapetanima ekipa uručio predsjednik Dragan Peštić, a statue za najbolje pojedince turnira uručio je Uglješa Glamočić, trener domaće ekipe. Najefikasniji strijelac sa 20 golova je Aleksandar Marinković iz ekipe RK „Jedinstvo 2015“. Brčko, najbolji golman je Vladimir Stanković, a najbolji igrač je Miroslav Grozdić oba iz RK Inđja. Treneri klubova finalne utakmice RK Inđije Boris  Žarković i Mihovil Ostružnjak RK Županja o organizaciji i domaćinstvu su kazali samo riječi hvale na račun RK Jedinstvo 2015 Brčko. Sve utakmice su sudili odlično brčanski suci: Dejan Mihajlović i Ognjen Hercegovac. U finalu su ekipe igrale u sastavima:

RK INĐIJA: Draško, Baljak, Kadić, U. Živković, V. Živković, B. Živković, Bogojević, Čučuz, Stanković, Baljić, Grozdić, Dušanić, Mković, Aćimov. Trener: Boris Žarković.

RK ŽUPANJA: Ostružnjak, Berač, M. Oršolić, Jurić, Gagulić, Šušak, Marić, Jelečević, Šokić, Lovrić, Kopić, L. Oršolić, Vincetić, Kelava, Arnold,Nađ, Filipović, Lučić, Dubravac, Miličić. Treneri: Mihovil Ostružnjak i Luka Huber.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.