RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Далас бољи од Финикса, 50 поена Дончића

Кошаркаши Даласа побиједили су ноћас у гостима екипу Финикса са 128:114 и тако уписали 18. побједу од почетка сезоне у НБА лиги. У екипи Финикса није наступио репрезентативац Босне и Херцеговине Јусуф Нуркић.

Далас је до побједе водио Лука Дончић који је убацио 50 поена и тако на свој 358. утакмици премашио бројку од 10.000 поена у НБА лиги. Додао је и 15 асистенција и шест скокова.

Дерик џонс је додао 23 поена за побједнички тим, а Дерек Лајвли 20 и десет скокова.

У тиму Финикса најефикаснији је био Грејсон Ален са 32 поена.

Бостон је у гостима побиједио Лос Анђелес Лејкерсе са 126:115 и тако уписао трећи узастопни, а 23. тријумф у сезони.

Свих пет стартера Селтикса је имало двоцифрен учинак, а предводили су их Кристапс Порзингис са 28 и џејсон Тејтум са 25 поена. џејлен Браун је додао 19, док су Дерик Вајт и џру Холидеј постигли по 18 поена.

Лејкерсима, који су забиљежили и шести пораз у посљедњих осам утакмица, није било довољно ни 40 поена и 13 скокова Ентонија Дејвиса. Леброн џејмс је додао 16 поена, девет скокова и осам асистенција.

Мајами је на свом терену славио против Филаделфије са 119:113.

Најзаслужнији за побједу Мајамија био је руки Хаиме Хакез који је убацио 31 поен, а најбоље су га пратили Бам Адебајо са 26 поена и 15 скокова и Тајлер Хиро са 22 поена.

У Филаделфији, која је играла без повријђеног џоела Ембида, најефикаснији је био Тобајас Херис са 27 поена, док је Кели Убре убацио два поена мање.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.