RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Danas ćemo dobiti imena posljednjih četvrtfinalista SP-a: Hoće li svi favoriti proći dalje?

Danas ćemo dobiti imena posljednjih četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Kataru.

U 16 sati na teren će Maroko i Španija. Marokanci su senzacionalno osvojili prvo mjesto u grupi F, no za to su “nagrađeni” duelom protiv Španije koja je porazom u posljednjem kolu od Japana zauzela drugo mjesto u grupi E.

Španci su favoriti u ovom duelu i sve osim njihovog prolaska dalje će biti velika senzacija. Susret ćete moći pratiti u direktnom prijenosu na MYTV kanalu BH Telecoma, dok će državna televizija BHT1 utakmicu pustiti u snimku iz početka u 16:15 sati.

Posljednji duel osmine finala igraju u 20 sati Portugal i Švicarska. Ovo bi trebao biti najizjednačeniji duel osmine finala, no uloga favorita ipak pripada jednoj selekciji – Portugalu.

Portugalci će biti uskraćeni usluga igrača PSG-a Nune Mendesa i Danila Pereire, dok je upitan nastup Otavija zbog povrede mišića. Na drugoj strani bolestan je golman Yann Sommer i ukoliko se ne mogne pojaviti večeras među stativama, Švicarci će biti u velikim problemima. Ovaj susret možete gledati u direktnom prijenosu na BHT1.

Oba susreta će, kao i sve do sada, moći pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Podsjetimo, ulogu favorita u osmini finala su opravdali Nizozemska, Argentina, Hrvatska, Brazil, Engleska i Francuska, a vidjet ćemo da li će i Španija i Portugal danas učiniti isto.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.