RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
MagazinSport

Danas skokovi sa Starog mosta

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta bit će održani danas u Mostaru, s početkom u 16 sati, pa se u gradu na Neretvi očekuju brojni posjetioci kako iz naše zemlje, tako i iz raznih krajeva svijeta.

Njima će poznati povijesni spomenik, koji je uvršten na UNESCO-ovu listu Svjetske baštine, po 456. put biti pozornica najboljim skakačima iz Bosne i Hercegovine i regije, a očekuje se nji oko šezdesetak.

Skokovi će se, kao i svake godine, održati u dvije serije i dvije kategorije, a to su skok na noge i skok na glavu, koji je nadaleko poznat kao “mostarska lasta”.

Skakače će ocijenjivat peteročlani međunarodni žiri u sastavu: Alica Jakirović (predsjednik), Samir Zukanović – Lilo, Haris Škoro, Haris Šiširak i Branko Bogičević. Koordinatori na mostu će biti Vedran Ugljen i Đani Jakirović, koji je ujedno autor skulpture koja će se uručiti pobjednicima.

Dodjela nagrada najboljim skakačima predviđena je u 2O.30 sati na platou ispod Starog mosta gdje će biti upriličen i after party.

Manifestacija se u 22 sata skokom s bakljama sa Starog mosta završava.

Foto: Fena

Foto: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.