RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Danas veliki rasplet u grupama E i F: Hrvatska protiv Belgije, Nijemci u nezavidnoj situaciji

Foto: EPA-EFE

Utakmicama u grupama E i F grupa, danas se nastavlja Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, a u centru pažnje bit će okršaj Hrvatske i Belgije koji će direktno odlučiti putnika u osminu finala.

Hrvatska utakmicu dočekuje na vrhu tabele grupe F, ali još nije osigurala plasman u osminu finala. Bod protiv Belgije bio bi dovoljan, dok bi pobjeda Vatrenim možda donijela i prvu poziciju i ipak nešto lakši put u drugoj fazi takmičenja.

“Odlučujuća utakmica je ispred nas protiv druge reprezentacije svijeta s FIFA-ne liste. Sjajna su reprezentacija, sigurno da smo mogli birati ne bi izabrali da ta utakmica odlučuje. I njima je ključna utakmica i nećemo se zavarati s njihovim nešto slabijim igrama. Neće biti lagno, nećemo igrati na bod jer takva igra uvijek donese nešto lošega”, rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić u najavi utakmice.

“Ovo je utakmica nakon kojeg nema popravnog. Činjenica je da smo drugačije razmišljali o raspletu u grupi i mi i Belgija. Bitno je da smo na pravom nivou. Sigurni će bit drugačije nego u prve dvije utakmce,” dodao je Dalić koji neće previše mijenati sastav u odnosu na meč protiv Kanade.

S druge strane, Belgiji igra samo pobjeda koja ih sigurno vodi dalje, a značajna vijest mogla bi biti najavljeni povratak Romelua Lukakua u početni sastav.

U drugom meču ove grupe sastaju se Maroko i Kanada, a Marokancima je dovoljan i bod za siguran prolazak.

Uzbudljivo će biti i u grupi E gdje sve četiri ekipe imaju šanse za prolazak. Očekuje se da Španija potvrdi put u osminu finala protiv Japana, ali Crvenu furiju čeka dosta težak zadatak protiv neugodnih Samuraja kojima bi u nekom slučaju mogao odgovarati i neriješen rezultat s golovima.

S druge strane, Njemačka koja je prije ovoga kola bila u nezavidnoj situaciji, treba pobijediti Kostariku barem dva gola razlike kako ne bi strahovala zbog eventualnog remija s više golova između Španije i Japana, a u slučaju da ne bude pogodaka na pomenutom susretu, dovoljna im je bilo kakva pobjeda.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.