RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

DINAMO – TOTTENHAM 3:0 Dinamo epskim preokretom izbacio Mourinha za četvrtfinale EL-a

DINAMO je s 3:0 pobijedio Tottenham na Maksimiru u osmini finala Europa lige i napravio povijesni podvig jer je s ukupnih 3:2 prošao u četvrtfinale ovog natjecanja.  Junak Dinama na ovom susretu bio je Mislav Oršić koji je zabio sva tri pogotka za hrvatskog prvaka te izbacio Josea Mourinha i njegovu momčad.

Podsjetimo, dva dana uoči ove povijesne utakmice Dinamo je ostao bez trenera Zorana Mamića. Vrhovni sud potvrdio je u utorak nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do utorka trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Nakon toga Zoran Mamić se povukao s mjesta trenera, a naslijedio ga je pomoćnik Damir Krznar koji je vodio Dinamo do ovog povijesnog uspjeha.

Index.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.