RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković danas igra za osmu titulu na Vimbldonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas protiv Španca Karlosa Alkaraza 136. vimbldonsko finale i svoje deveto u karijeri.

Đoković će se boriti za osmi trofej na Vimbldonu, ali i peti uzastopni čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, koji je za sada najuspješniji na ovom turniru u muškoj konkurenciji.

Osim toga, Novak bi trijumfom stigao i do 24. gren slem titule i time bi izjednačio rekord koji već pola vijeka drži Margaret Kort.

Perspektivni španski teniser, trenutno najbolji na ATP listi, do sada je osvojio 11 trofeja, među kojima je i jedna gren slem titula na Ju-Es openu prošle godine.

Alkarazu će ovo biti prvo finale na londonskoj travi.

Đoković i Alkaraz igrali su do sada dva meča i rezultat je neriješen.

Posljednji meč igran je u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, u kome je srpski teniser izašao kao pobjednik.

Đoković će protiv Španca igrati ukupno 35. grend slem finale u karijeri. Punih 10 godina je nepobjediv na centralnom terenu “Ol Ingrand kluba” i ima 45 uzastopnih trijumfa, što je istorijski rezultat.

Alkaraz je najmlađi finalista u posljednjih 17 godina na Vimbldonu, a danas će se boriti za drugi gren slem u karijeri i 12. titulu ukupno.

Novak i Alkaraz su do finala Vimbldona izgubili samo dva seta.

Finalni meč će početi u 15.00 časova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.