RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković: Želim da igram na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da želi da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje će biti održane 2028. godine, prenose španski mediji.

Đoković je sinoć Madridu dobio nagradu “Laureus” za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini.

Srpski teniser je po peti put u karijeri osvojio priznanje za najboljeg sportistu godine.

“Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na OI u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na OI u Los Anđelesu 2028. godine, ali nikada ne znate šta će se desiti”, rekao je Đoković.

Đoković je španskim medijima objasnio zašto je odlučio da propusti Masters u Madridu, prenosi Tanjug.

“Pripremam telo za Rolan Garos, Vimbldon, OI u Parizu i Ju-Es open. Ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na Mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu”, dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je istakao da poštuje španskog tenisera Rafaela Nadala.

“Nadal je dobra osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu dati nikakvu prognozu, ali neverovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom sveta”, naveo je Đoković.

Masters u Rimu na programu je od osmog do 19. maja.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.