RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Druga vezana pobjeda rukometašica „Jedinstva“: ŽRK „Jedinstvo“ (Brčko) – ŽRK „Ilidža“ 32 : 24

Ekipu ŽRK „Jedinstvo“ Brčko od početka sezone prate povrede koje remete uigranu koncepciju igre u Premijer ligi BiH. Ovo tim prije jer je raster mali – klupa kratka.

Postignuto do sada je rezultat hvale vrijedan za hendikepiranu ekipu iz Brčkog. Najprije je nedostajala Marijana Sorak, a sada je došla na treningu povreda Ajle Alikadić koja je sa klupe odgledala utakmicu. Bilo je devet spremnih za igru u odnosu na gostujućih 15 igračica. U prvom poluvremenu je ekipa Ilidže imala gol prednosti za odmor 13 : 14.

U završnici utakmice izvukle su domaće odnekud snagu i ostvarile pobjedu 32 : 24. Sve su dale maksimum. Najefikasnija je bila sa krila Samra Rendić sa 10 golova, a iskusne Sanja Katić i Marijana Sorak su po 7 puta zatresle mrežu, Jelena Lukić 4, Ivana Nedić 3 Irena Pajić 1 gola.

Na golu Zenaida Avdić odlična kao i Milica Đurić i Gordana Erić. Trener Ilidže Elvir Baraćija kaže: „U prvom poluvremenu je moja ekipa igrala onako kako smo se dogovorili i poštovali su sve. U drugom poluvremenu nismo odigrali dobro i to je ključ za poraz. Čestitam Jedinstvu na fer igri i zasluženoj pobjedi.“

Saša Radovanović, trener „Jedinstva“ naglašava: „Teška je bila ovo utakmica za igrati i gledati. Bili smo hendikepirani bez standardne Ajle Alikadić, a tako će biti dvadesetak dana. U ovoj drugoj vezanoj pobjedi gosti su bili fer i korektni. Osim povreda imali smo i sedam pogođenih stativa. Zadovoljni smo postignutim.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ženski rukomet: “Jedinstvo” izgubilo od šampionki iz Gruda

Radio Brčko

ŽRK „Jedinstvo“ Brčko osvojio srebrene medalje

Radio Brčko

Brčko: Peta pobjeda ŽRK „Jedinstvo“ u elitnom rangu

Radio Brčko