RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Drugi poraz košarkašica BiH na Svjetskom prvenstvu

Ženska košarkaška reprezentacija BiH upisala je drugi poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Košarkašice BiH su u drugom kolu A-grupe Mundobasketa u Sidneju poražene od jednog od favorita za medalju selekcije Kine sa 98:51.

Reprezentacija BiH samo je u prvih nekoliko minuta pružila otpor favoriziranom protivniku. Odlično je otvorila meč trojkom Jones i asistencijom za Knežević za prednost od 5:0. No, uslijedila je serija Kineskinja od 9:0, ali se reprezentacija BiH uz nekoliko dobrih akcija uspjela vratiti u ritam i ponovo doći u vodstvo košem Matee Tavić za 16:15.

Ostatak susreta pripao je kineskim košarkašicama, koje serijom 11-2 ponovo dolaze do osjetne prednosti, koju u drugoj četvrtini dižu na 19 poena.

Kineskinje su u drugom poluvremenu nastavile u istom ritmu, polaganjem Yang odlaze na 26 poena razlike (36:62), a zatim i na + 34 trojkom Huang (43:77).

U zadnjem periodu selektor Goran Lojo dao priliku mlađim igračicama, pa je razlika u korist Kine nastavila da raste do konačnih 51:98.

Najefikasnija u redovima BiH bila je Jonquel Jones sa 17 poena uz devet skokova), a kod Kine Xu Han sa 18 i Meng Li sa 17 poena.

U preostale dvije utakmice u ovoj grupi selekcija SAD-a pobijedila je Portoriko sa 106:42, dok je Belgija pobijedila Koreju sa 84:61.

U trećem kolu košarkašice BiH sutra od 10 sati po našem vremenu igraju protiv Koreje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.