RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Dušanu Bajeviću produžen ugovor, vodit će Zmajeve i u Ligi nacija

Nogometni savez BiH izabrao je Bajevića za privremenog selektora Zmajeva za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali su pomenuti mečevi zbog pandemije koronavirusa otkazani, baš kao i Euro koji se trebao održati ove godine.

Kako je sudbina evropskog nogometa još uvijek pod velikim upitnikom i nije poznat termin kada će se igrati mečevi baraža, kao ni Lige nacija, Nogometni savez BiH odlučio je produžiti ugovor Bajeviću i ovaj proslavljeni stručnjak će nas vjerovatno pokušati odvesti na Euro, kada tačno bude poznat termin igranja utakmica.

Bajević je legenda jugoslavenskog i bosanskohercegovačkog nogometa i jedan od najboljih napadača u historiji bivše zajedničke države.

U dresu Veleža je igrao od 1966. do 1977., nakon čega je otišao u grčki AEK te se ponovo vratio u Velež 1981. i odigrao dvije posljednje sezone u karijeri.

Popularni Princ s Neretve je po završetku igračke karijere postao trener voljenog Veleža s kojim je osvojio Kup Maršala Tita, a najveće trenerske uspjehe imao je u Grčkoj vodeći AEK i Olympiacos. Jedan je od rijetkih koji je sjedio i na klupi najljućih solunskih rivala PAOK-a i Arisa.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.