RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazinSport

Dva primača malo jača igraju fudbal bez navijača

Odbojkaši OK „Mladosti“, dvostruki šampioni BiH, završili su sezonu na odbojkaškoj mreži,ali, mrežu nisu skidali, samo su je podigli,podvili a postavili golove, podijelili se u dva tabora i – fudbalica.

Kapiteni ekipa za mali fudbal, „ljuti protivnici“, Jovan Ćendić i Bojan Novokmet, oba primači u odbojkaškom terenu, čiji su napadi uvijek izazivali salve oduševljenja u publici, postavili golmane: Ćenda na golu postavio libera Azura Kurtića, a Bojan na svom golu postavio prvog tehničara Luku Šormaza. (Obojica se prije kraja prvog poluvremena zasitiše primljenih golova pa pođoše da i sami koji ukolutaju…).Lakše bi bilo Ćendiću da je Zimonja u ekipi,majstor i u odbojci  i u fudbalu ali, povrijeđen, samo navija i za jednu i za drugu momčad – sa tribina. „Lako je Novokmetu kad mu u odbrani igra sve korpulentniji Branko Mišić,trener OK „Mladost“, – rekao bi neko iz publike ali, sve su prilike da je fudbal prošao bez publike. Šteta. Imalo se šta vidjeti sinoć u sali Gimnazije. Samo u prvih 40 minuta vidjeli smo deset golova. Fijukale su lopte i oko naših glava. Mišljah da je kaciga potrebna samo na odbojkaškim mečevima. Prevarih se. Ovi dječaci šutiraju, driblaju, zabijaju…Još da im je gazda bio u napadu ili na golu? Na žalost,poslom spriječen predsjendik Kluba Kokanović samo će biti obaviješten o još jednom uspješnom treningu… A što šale zbijaju? Usput. Stalno su „nekome“ dovikivali kako se bliži prelazni rok pa će iz FK „Mladena Perića-Glogovca“ preći u FK „Patkovaču“… Odbojkaša traže u fudbalskom klubu, pojasniše meni naivnome. Moram priznati da su najljepše golove dali Azur Eminović,(čuj gol dao najbolji odbojkaški srednjak u državi); Bojan Novokmet, korektor – neriješena zagonetka za sve premijerligaške blokere u BiH definitivno je dao najbolji gol na utakmici,a ukupno postigao 6. Nije bilo kamera da to zabilježe. Šteta,opet. Zabilježimo još samo da je prvoimenovana ekipa, dakle ekipa primača Novokmeta, pobijedila rezultatom 13:4… U stvari, pobijedila je ideja da se šampionski dječaci nastave družiti i u dobrom, fudbalskom raspoloženju završe odbojkašku sezonu u kojoj su osvojili dvostruku krunu:šampionat BiH i KUP BiH. Čestitamo!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Fudbaleri „Lokomotive“ pobijedili „Glasinac“ i izlaze iz krize

Admir Kadrić

Брчанке, и поред побједе у дербију – остају друге на табели

Admir Kadrić

Фудбал – дерби зачеља Јединство:Локомотива 4:1

Admir Kadrić