RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Dvadeseta obljetnica Brčko distrikta: Turnir OKI Brčko-pobjednički pokal osvojio OKI „Drina“ Sapna

U povodu obilježavanja 20. obljetnice Brčko distrikta BiH Odbojkaški klub invalida Brčko je planirao Međunarodni turnir sjedeće odbojke ranije, ali je pandemija učinila svoje.

Tako su, u ovom turniru, sudjelovala tri kluba iz BiH. Klubovi prijatelji brčanskog OKI-a iz susjednih država nisu mogli doći. Otvarajući turnir Avdija Banda, predsjednik organizacijskog odbora i OKI-a Brčko je istaknuo da mu je žao što nisu mogli doći ranije stalni sudionici na turniru.

Posebno je naglasio da se turnir održava u vrijeme kada OKI Brčko obilježava 15 godina uspješnog djelovanja. Na turniru su bili OKI ekipe iz Živinica, Sapne i Brčkog, te predstavnici Odbojkaškog saveza sjedeće odbojke Federacije BiH gopoda Džemal Junuzović i Orhan Delibašić. Turnir se igrao u dvorani Pete osnovne škole Brčko uz sve mjere Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH. Turnir su otvorili utakmicom OKI Živinice–OKI Brčko 1:2, u drugoj OKI „Drina“ Sapna–OKI Živinice 2:0 i treća OKI Brčko–OKI „Drina“ Sapna 0:2. Poredak: 1. OKI „Drina“ Sapna, 2. OKI Brčko i 3. OKI Živinice.

Sve ekipe su primile pehare, a pehar je dobio najbolji igrač turnira Damir Brodlić OKI Brčko.

„Posebno mi je drag ovaj pehar kojeg ću pamtiti cijeli život, jer sam ga osvojio u godini kada obilježavamo 15 godina postojanja kluba. Klub je imao uspjehe kroz ovo vrijeme na brojim turnirima i u Premijer ligi BiH gdje želimo da se vratimo“, kazao je Brodlić.

OKI Brčko je igrao u sastavu: Ramo Rendić, Ekrem Banda, Aldin Mujanović, Nedžad Mujanović, Bajro Korora, Admir Muratović, Damir Brodlić, Bajazid Karamović, Adem Slomić, Nermin Čorbadžić. Trener: Armin Hamidović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

OKI BRČKO u prvom kolu protiv evropskih prvaka „Fantoma“

Admir Kadrić

Brčko: Održano 14. Prvenstvo u šahu za osobe s invaliditetom

Admir Kadrić