RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ekipa OK Mladosti kao domaćin osvojila 3. Međunarodni turnir Brčko

Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog je za razliku od drugih turnira organizirao trodnevni 3. Međunarodni odbojkaški turnir specifičan po tome što je okupio elitne ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH u dvorani bračanke Gimnazije.

Igrali su OK Salonit Anhovo Kanal (Slovenija), OK Mladost Zagreb ( Hrvatska), OK Spartak Subotica ( Srbije) i OK Mladost Brčko (BiH). Već prvog dana igrala se vrhunska odbojka pod vodstvom sudaca: Srđan Cvijanović ( Modriča), Jasmin Huseinović ( Sarajevo) i Milan Nikolić ( Brčko). Obje utakmice su završile poslije pet odigranih setova. Spartak – Mladost (Brčko) 3 : 2, Mladost ( Zagreb) – Salonit Anhovo ( Kanal) 2 : 3.Drugog dana su igrali: Spartak – Salonit Anhovo 1 : 3, Mladost ( Zagreb) – Mladost ( Brčko) 1 : 3. Trećeg dana: Salonit Anhovo – Mladost ( Brčko) 1 : 3, Spartak – Mladost ( Zagreb) 0 : 3. Konačan poredak: 1. Mladost ( Brčko) 7 bodova; 2. Salonit Anhovo 5 bodova; 3. Mladost ( Zagreb) 5 bodova; 4. Spartak ( Subotica) 2 boda;

Prvak turnira OK Mladost Brčko igrao je u sastavu: Lukić, Sokolar, Trakić, Ćendić, Čolo, Vojak, Ćirić, Gajić, Vidović, Divljan, Delić.Treneri:Branko Mišić i Mirza Keserović.

„ Ovaj turnir je ono najbolje i najkvalitetnije što se može organizirati. Sve ekipe su došle na jedan radni turnir sa puno igrača za provjeru, ali i da se pobjedi. Pozdravljam ovakav način suradnje,“ izjavio je Rade Malović, trener Mladosti iz Zagreba

Uroš Kecman, trener MOK Spartak Subotica rekao je da su ovakvi turniri u pripremnom periodu  veoma potrebni i dobri . “U okviru njih možemo vidjeti vrline i mane svojih ekipa da budu kvalitetne u ligi“, rekao je on.

Nivo igre je bio dobar sve četiri ekipe su negdje blizu iste kvalitete, a to se vidjelo po rezultatima . Baš smo se naigrali i profitirali od ovog turnira. Moja ekipa je spremna za subotu kada nam počinje prvenstvo u Sloveniji,“ izjavio je povodom turnira Igor Šimunčić, trener Salonit Anhovo Kanal: 

Branko Mišić, trener OK Mladosti Brčko na kraju je zaključio slijedećim riječima: “Utakmice za koje je odluka došla u petom setu je taj parometar kvalitete odbojke . Mi smo dali svim igračima da odrade ono što se od njih traži. Nametnuli smo se kvalitetnom igrom i bili prvi.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.