RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

SANKT MORITZ,SWITZERLAND,07.DEC.23 - ALPINE SKIING - FIS World Cup, downhill, training, ladies. Image shows Elvedina Muzaferija (BIH). Photo: GEPA pictures/ Edgar Eisner

 Završnica Audi FIS Ski World Cupa, koja okuplja najbolje takmičare svijeta u alpskim disciplinama, bit će održana u austrijskom Saalbachu od 16. do 24. marta. Prvi u borbi za male i velike kristalne globuse su skijaši i skijašice veleslaloma i slaloma, čije su utrke na programu u subotu, 16. marta i dan kasnije.

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija, za razliku od takmičarki u tehničkim disciplinama, još uvijek ima vremena da se što bolje pripremi za prvi, historijski start u finalu Svjetskog kupa. Sjajnu formu dvadesetčetverogodišnja Visočanka brusi u Italiji, na posljednjem kampu pred zvanične treninge spusta 20. i 21. marta u Saalbachu, a zatim i Super – G nastup koji je na programu u petak 22.marta, te spust utrku 23. marta.

“Osjećam se jako dobro, dobro skijam, brza sam, sigurna sam na skijama i raduje me posljednja utrka u Saalbachu. Nadam se da će biti što više vas koji ćete navijati za mene u cilju ili ispred malih ekrana”, izjavila je Muzaferija koja je finale svjetskog kupa izborila jednakim 23. plasmanom u obje discipline.

Najučinkovitija reprezentativka Bosne i Hercegovine, u FIS Svjetskom kup takmičenju je od 2017.godine, i upravo je odskijala do sada najbolju sezonu. Do ukupno 151 kup boda stigla je pomjerajući vlastite rezultate i istovremeno ispisujući anale bh. skijanja.

Fenomenalna Muzaferija i iduće sedmice imat će priliku pomjeriti granice domaćeg skijanja, počevši od startnog broja do prolaznog vremena u posljednjim ovosezonskim utrkama Svjetskog kupa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.