RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Evo kada se igraju finala Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige

Nakon sinoćnjih uzvratnih utakmica polufinala Evropske i Konferencijske lige saznali smo sve finaliste ovosezonskih UEFA-inih takmičenja.

Finala Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige igrat će se u razmaku od samo 11 dana. Prvo će se igrati finale Evropske lige u Budimpešti koje je zakazano za 31. maj, a u njemu će igrati Sevilla i Roma. Sevilla je u polufinalu nakon produžetka izbacila Juventus ukupnim rezultatom 3:2, a Roma je rijetko viđenim bunkerom u Leverkusenu odigrala 0:0 i odbranila 1:0 iz prve utakmice u Rimu protiv Bayera.

Finale Konferencijske lige je zakazano za 7. juni u Pragu, a trofej će osvojiti Fiorentina ili West Ham. Fiorentina je nakon produžetka u gostima pobijedila Basel s 3:1 te prošli u finale s ukupnih 4:3, a West Ham je do utakmice za trofej stigao s dvije pobjede nad AZ Alkmaarom (2:1, 1:0).

Posljednje evropsko finale je ono Lige prvaka koje će biti održano 10. juna. U utorak i srijedu smo saznali finaliste Lige prvaka, a to će biti Inter i Manchester City. Inter je izbacio Milan s ukupnih 3:0 (2:0, 1:0), a City Reala s ukupnih 5:1 (1:1, 4:0).

Raspored evropskih finala:

31. maj: Evropska liga, Puskas Arena (Budimpešta): Sevilla – Roma

7. juni: Konferencijska liga, Fortuna Arena (Prag): Fiorentina – West Ham

10. juni, Liga prvaka, Ataturk Olympic Stadium (Istanbul): Manchester City – Inter

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.