RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiSport

FESTIVAL ODBOJKE NA PIJESKU organizuju OS BIH, KSP i grad Brčko

Tokom 2014. godine Odbojkaški savez BiH aplicirao je projekat prema CEV-u (Evropska odbojkaška konfederacija) vezan za organizaciju prvog Ljetnog međunarodnog festivala odbojke na pijesku. Projekat je odobren i trenutno su u toku završne aktivnosti.

Festival će se održati u Brčkom, 16. i 17. avgusta 2014. godine na terenima „Ficibajer“ i „Prohema“. Pravo učešća na festivalu imaju dječaci i djevojčice iz Bosne i Hercegovine i inostranstva uzrasta od 8 – 18 godina starosti.

U skladu sa izvršenim prijavama Organizacioni odbor festivala definisaće sistem takmičenja i razvrstati učesnike po starosnim grupama. Satnica festivala je slijedeća:

Subota, 16.08.2014. godine

„Ficibajer“ – od 10,00-13,00 i od 15,00-19,30 časova

„Prohema“ – 15,00-19,30 časova

Nedjelja, 17.08.2014. godine

„Prohema“ i „Ficibajer“ – od 09,00-13,00 časova

Za sve učesnike organizator je obezbijedio ishranu tokom trajanja festivala, smještaj za sve učesnike čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 50 kilometara od Brčkog, lokalni i međunarodni prevoz (za učesnike iz drugih zemalja koji doputuju avionom). Iz Bosne i Hercegovine moguće je prihvatiti učešće 40 parova (ukupno 80 učesnika). Nakon što se izvrši prijavljivanje organizator će obavijestiti čije su prijave prihvaćene, vodeći prioritetno računa o tome da se obezbijedi planirana struktura učesnika od 8-18 godina. Svi učesnici festivala dobiće majice za nastup, a po završetku festivala prigodne nagrade (medalje i diplome).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Smuđevci obilježili dekadu postojanja udruženja

Admir Kadrić

За првака државе три кандидата из Брчког

Admir Kadrić

Pjeskaši BiH sutra na Balkanskom prvenstvu

Admir Kadrić