RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

FIBA odbila zahtjev KSBiH, ali Zmajevi neće putovati u Litvaniju

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) jučer je u večernjim satima dostavila negativan odgovor na zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se odgodi utakmica između reprezentacija Litvanije i BiH, zakazana za nedjelju (27. februar).

To ipak ne znači da će bh. nacionalni tim putovati u Vilnius na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, saopćeno je iz KSBiH.

– Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba –  kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH košarkaši večeras će odigrati kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv Litvanije

Radio Brčko

Košarkašice BiH napredovale na FIBA rang listi

Radio Brčko

Bh. košarkašice doputovale u Japan, čeka se odluka FIBA-e u vezi s odustajanjem Bjelorusije

Radio Brčko