RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ФИФА покреће глобалне консултације о промјенама у систему трансфера

Фото: БХРТ

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) одржаће глобалне консултације о потенцијалним промјенама у систему трансфера, након што је суд пресудио да нека правила о трансферу нису у складу са законима Европске уније, преноси Би-Би-Си.

Раније овог мјесеца Европски суд правде донио је одлуку у корист француског фудбалера Ласане Дијаре, који је тужио ФИФА-у за одштету.

Правила кажу да су клубови при потписивању уговора о слободном агенту солидарно дужни да плате одштету бившој екипи играча, ако је њихов уговор раскинут без оправданог разлога.

Дијара је тврдио да су та правила ограничила његову слободу кретања након раскида уговора са руским клубом Локомотива из Москве 2014. године, кршећи закон о конкуренцији.

Суд се сложио да правила ФИФА-е “ометају слободно кретање професионалних фудбалера који желе да развију своју активност одласком на посао у нови клуб”.

ФИФА је најавила да ће отворити “глобални дијалог” са фудбалским актерима као дио процеса прилагођавања правила.

“ФИФА види одлуку о Дијари као прилику да настави са модернизацијом свог регулаторног оквира, што је један од циљева предсједника ФИФА-е од 2016. године”, рекао је службеник ФИФА-е за правне послове и поштовање правила Емилио Гарсија Силверо.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*