RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Francuska/Fudbal: Danas derbi sezone Pari Sen Žermen – Lil

Sva četiri tima koja se bore za titulu u Ligi 1 danas će na teren, a svakako da će najviše pažnje privući duel Pari Sen Žermena /PSŽ/ i Lila, dva tima koja su poravnata na vrhu tabele sa po 63 boda.

Prilično dugo nije bilo ovako uzbudljivo i neizvjesno francusko prvenstvo. Osam kola je do kraja, a na vrhu tabele su poravnati PSŽ i Lil, Lion ima tri boda manje, a Monako četiri.

Današnji program će otvoriti Monako i Mec. Monako je četvrti na tabeli sa četiri boda manje od vodećeg tandema i, osim što će “kneževi” pokušati da u svojoj utakmici dođu do pobjede, navijaće da u derbiju bude neriješeno, kako bi smanjili zaostatak.

PSŽ je ispred Lila na tabeli zahvaljujući boljoj gol-razlici, a Lil već tri utakmice ne zna za pobjedu i pred reprezentativnu pauzu su baš od Parižana izbačeni iz Kupa sa laganih 3:0, kada je Kilijan Mbape postigao dva, a Mauro Ikardi jedan gol.

“Sveci” uglavnom lako izlaze na kraj sa Lilom na svom “Parku prinčeva”. Dobili su posljednjih sedam okršaja u prvenstvu, Kupu i Liga kupu, a Lil ne zna za trijumf u Parizu još od aprila 1996. godine. Četvrt vijeka je prošlo, a ponovo je april.

Trećeplasirani Lion će u goste kod odličnog Lansa, koji se ove sezone nakon pet godina vratio u elitu i odlično igra, trenutno je na mjestima koja vode u Evropu, tako da “lavovima” neće biti nimalo lako da dođu do trijumfa.

Liga 1, 31. kolo – subota:

13.00 Monako – Mec
17.00 Pari Sen Žermen – Lil
21.00 Lans – Olimpik Lion

Nedjelja:

13.00 Anže – Monpelje
15.00 Bordo – Strazbur
Lorijen – Brest
Nant – Nica
Rems – Ren
17.05 Olimpik Nim – Sent Etjen
21.00 Olimpik Marsej – Dižon

Tabela: PSŽ i Lil po 63, Olimpik Lion 60, Monako 59, Lans 48, Olimpik Marsej 45, Ren i Monpelje po 44, Mec 42, Anže 40, Nica 39, Rems 38, Bordo 36, Brest 35, Strazbur i Sent Etjen po 33, Lorijen i Olimpik Nim po 29, Nant 28 i Dižon 15 bodova.

Izvor: SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Francuska: Makron naredio svim medicinskim radnicima da se moraju vakcinisati

Radio Brčko

Francuski ministar finansija izjavio da će se vakcinisati što prije

Radio Brčko

Francuska nudi besplatnu kontracepciju svim ženama ispod 25 godina

Radio Brčko