RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ФС БиХ одузео Сарајеву три бода, Мирвић суспендован годину из фудбала

Дисциплинска комисија Ногометног/Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (Н/ФС БиХ) казнила је Фудбалски клуб Сарајево одузимањем три бода и новчано с 22.000 конвертибилних марака, јер су напустили терен у утакмици реванша четвртфинала Купа Босне и Херцеговине против Борца при резултату 1:2 за госте из Бање Луке.

“ФК Сарајево се кажњава новчаном казном од 22.000 КМ и одузимањем три бода због напуштања терена за игру, пропуста у организацији утакмице, употребе пиротехничких средстава и убацивања тврдих предмета у терен којим је погођено службено лице, непрофесионалног понашања заштитара те уласка неовлаштених лица у терен. Све наведено у складу с члановима 58., 59., 61. и 66 Дисциплинског правилника Н/ФС БиХ”, саопштено је у образложењу одлуке о казни.

Предсједник ФК Сарајево Исмир Мирвић кажњен је забраном вршења функција у фудбалу у трајању од годину и новчано с 2.000 КМ, сходно одредбама члана 66. Дисциплинског правилника Н/ФС БиХ, истакли су из Савеза, додавши:

“Шеф стручног штаба ФК Сарајево Симон Рожман кажњава се условном суспензијом од три мјесеца те новчаном казном од 2.000 КМ, сходно одредбама члана 66. Дисциплинског правилника Н/ФС БиХ. Други помоћни тренер ФК Сарајево Сенијад Ибричић се кажњава забраном вршења функција у фудбалу у трајању од седам мјесеци и новчаном казном од 3.000 КМ, сходно одредбама чланова 57. и 66. Дисциплинског правилника Н/ФС БиХ. Помоћни тренер ФК Сарајево Лука Гобец због црвеног картона кажњава се с двије утакмице суспензије и новчаном казном од 1.000 КМ. Официр за безбједност ФК Сарајево Златан Чакал се кажњава новчаном казном од 1.500 КМ због неизвршавања обавеза, а сходно одредбама члана 58. Дисциплинског правилника Н/ФС БиХ.”

Фудбалери Сарајева напустили су терен у мечу с Борцем незадовољни суђењем Матеа Мусе.

Након што му је данас Дисциплинска комисија Н/ФС БиХ одузела три бода, “бордо” тим пети је на табели шампионата Босне и Херцеговине, сада с 34 бода, пет мање од Вележа који је тренутно на позицији која наредне сезоне води у квалификације УЕФА Европа конференцијске лиге.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.