RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Fudbaleri Slobode u novom derbiju igraju protiv Željezničara

Fudbaleri Slobode u 10. kolu Premijer lige BiH igraju novi derbi. Protivnici izabranicima Adnana Jahića bit će fudbaleri sarajevskog Željezničara, a utakmica se igra na Gradskom stadionu u Banovićima.

– U sutrašnjoj utakmici prijeko su nam potrebni bodovi. Željezničar igra dobar fudbal, vodi ih sjajan trener, a ekipa ima glavu i rep. Imaju dosta dobrih pojedinaca, imaju vođu na sredini terena Semira Štilića, imaju dobrog špica, dobra krila i čvrstu odbranu. Ono što nama niko ne može uzeti je našu borba i našu energiju, a naš cilj je pobjeda. Iako je ekipa malo energetski potrošena sutra očekujemo jednu dobru utakmicu i nadam se na kraju utakmice onom najboljem. Ono što me brine je što nemamo još povrijeđenog Emira Jusića i Saida Husejinovića koji nije spreman onako kao na pripremama – kaže šef stručnog štaba Slobode Adnan Jahić.

Sloboda je ušla u seriju utakmica srijeda – subota i to je otežavajući faktor pored okolnosti što domaće utakmice igraju u Banovićima.

– Još jedna utakmica u nizu gdje igramo protiv Želje. Volim ove utakmice, Željezničar je gigant kao i što je naš klub i to je derbi kola. Sutra sigurno ulazimo motivisani maksimalno. Došla su dva nova igrača, neki igrači nam fale, ali mi ćemo sutra izaći i dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda – kazao je Nikola Komazec, napadač Slobode.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se u 16 sati na Gradskom stadionu u Banovićima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.