RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Gradonačelnik svečano otvorio šahovski turnir penzionera regije Sava – Drina – Majevica

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prvim potezom svečano je otvorio tradicionalni pozivni brzopotezni šahovski turnir penzionera regije Sava – Drina – Majevica.

Otvaranje ovog sportskog događaja održano je uz veliki broj ljubitelja šaha koji su se okupili kako bi podržali ovaj važan kulturni i sportski događaj.

„Ovaj šahovski turnir ne samo da donosi radost i uzbuđenje za šahiste penzionere, već također doprinosi i promociji multietičnosti i Brčko distrikta BiH. Šah je ne samo igra intelekta, već i alat za očuvanje mentalne agilnosti. Nadam se da će turnir inspirisati i druge da se uključe u slične aktivnosti kako bismo zajedno stvarali još više prilika za druženje, takmičenje i razmjenu iskustava među našim penzionerima te tako unaprijedili kvalitetu života u našoj zajednici”, kazao je Nišić.

Predstavnici udruženja su se zahvalili gradonačelniku na podršci te ujedno najavili da će se u prostorijama udruženja u petak organizovati susret penzionerki-volonterki, podjela priznanja i uručivanje karanfila povodom 8. marta – Dana žena kao i obilazak penzionera u staračkim domovima.

Turnir je organizovan u okviru 24. godišnjice Brčko distrikta BiH od strane tri udruženja penzionera iz Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.