RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Хокејаши БиХ на старту СП-а Треће дивизије данас у Скендерији играју против Хонг Конга

Репрезентација Босне и Херцеговине у хокеју на леду наступ на Свјетском сениорском првенству Треће дивизије – група Б у Сарајеву данас отвара сусретом против Хонг Конга.

Поред ове двије репрезентације на првенству још учествују четити екипе: Киргистан, Иран, Малезија и Сингпаур.

Уз Босну и Херцеговину највећи фаворити првенства су екипе Киргистана, с обзиром да је састављен од натурализованих руских играча, те Хонг Конга у којем је хокеј у великој експанзији.

Све селекције рангиране су на зачељу ранг листе Свјетске хокејашке федерације – ИИХФ. Најбоље је рангирана екипа Хонг Конга на 47. мјесту, Киргистан је 49., БиХ 50., Малезија 53. Сингапур 55., док је Иран посљедњи на 56. мјесту.

По ријечима спортског директора Хокејашког савеза БиХ Аднана Мркве циљ бх. тима је освајање првог мјеста и пласман у виши ранг такмичења.

“Надамо се да ћемо напунити Скендерију. Континуирано радимо неких 15-ак година на популаризацији хокеја на леду у Сарајеву и БиХ. Покушаћемо да се пласирамо у виши ранг од укупно четири дивизије, а циљ је да у наредних три до пет година уђемо у прве двије топ групе. Ово ће бити један од првих корака према томе циљу. Зато позивамо навијаче да нас подрже”, казао је Мрква.

Директор Организационог одбора првенства Мирзет Хоџић нагласио је да су припреме успјешно завршене.

“Оно што нас радује у ХСБиХ јесте што се хокеј након пуних 39 година враћа у Скендерију, гдје имамо одличне услове. Трудићемо се да будемо најбољи могући домаћини, да свакој репрезентацији пожелимо добродошлицу”, казао је Хоџић.

Током СП-а долазак је најавио предсједник ИИХФ-а Канађанин Луц Тардиф, који ће бити гост Града Сарајева.

Репрезентација БиХ под водством селектора Уроша Брестовца из Србије, окупила се прије 10-ак дана и почела припреме на леду у Скендерији.

Велики дио бх. тима су јуниори до 20 година, а остали дио екипе чине играчи из Шведске, Словеније, Аустрије, Канаде и САД-а, који имају искуства играња у јачим лигама.

Након данашењег сусрета против Хонг Конга у дворани “Мирза Делибашић”, хокејаши Босне и Херцеговине сутра играју против Киргистана. Слиједе сусрети против Ирана (2. марта), Сингапура (3. марта), те на крају против Малезије (5. марта).

Све утакмице бх. хокејаши ће играт у термину од 20 сати, а улаз је бесплатан.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.