RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiSport

Igralište u Krepšiću dobilo ime po tragično nastradalom Dejanu Dundžiću

Prilikom obnove dječijeg igrališta u Krepšiću brojni volonteri dali su ogroman doprinos, a jedan od njih bio je i pokojni Dejan Dundžić. U znak sjećanja na prerano preminulog volontera Dejana Dundžića,  OC „Vermont“  otvorio je ovo igralište, koje će nositi Dejanovo ime.

Ovo je prilika da se svi zajedno uvijek prisjetimo Deje, kome životna sudbina nije dozvolila da nastavi da provodi dane na ovom igralištu.

Dejan Dundžić bio je volonter OC „Vermont“ i UG „Anđeli“ koji je zajedno s ostalima radio na sanaciji štete na ovom igralištu, koje je u potpunosti uništeno u prošlogodišnjim majskim poplavama. Nažalost, uzorni volonter prerano nas je napustio, ali je ostala uspomena na jednog divnog momka, po čijem imenu će ovo sanirano igralište nositi naziv.

„To je tragedija jedna, da se tako nešto desi mladom momku. Bio je divan momak, dobar sin, brat, prijatelj i komšija. Teško je izabrati riječi“ istakli su Dejanovi prijatelji, volonteri koji su zajedno s njim radili na sanaciji štete.

Podsjećanja radi, sanacija štete na ovom igralištu provodila se  jedan duži period, a u okviru projekta „Vratimo osmijeh djeci” čiji je osnovni cilj bio da se obezbijedi jedno sigurno i uređeno mjesto za igru i druženje djece.

Da bi se sanirala šteta obavljen je širok spektar različitih aktivnosti, počev od postavljanja sprava za igranje, ogradica, sadnje cvijeća i grmlja, itd. Značaj našeg projekta uvidjela je i podržala Fonadacija Mozaik, Fonadacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija i Fondacija Medicor iz Lihtenštajna u sklopu programa All inclusive.

Veliki doprinos i zahvalnost u realizaciji svih dosadašnjih aktivnosti, dugujemo našim partnerima Vladi Brčko distrikta, JP Komunalno, portalu infobrčko, autoprevozniku Krajnović i Grafo media.

Izvor:e-Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.