RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Irfan Peljto otkazao suđenje derbija između Zrinjskog i Sarajeva

Foto: UEFA
Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto otkazao je suđenje derbija između Zrinjskog i Sarajeva koji je na programu u srijedu u Mostaru.

Peljto je 28. marta odlučio da ne želi više suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar zbog prijetnji s kojima se suočavaju on i njegova porodica, te je sve iznenadilo današnje delegiranje Nogometnog saveza BiH.

Nekoliko kola njegova želja je uvažena, ali danas je iznenada osvanulo njegovo ime kao glavnog sudije za derbi Pod Bijelim brijegom.

Ipak, kako je potvrđeno za Klix.ba, Peljto nije odustao od prvobitnih stavova i odlučio je da neće suditi utakmicu između Zrinjskog i Sarajeva.

Peljto je ove sezone sudio 13 premijerligaških utakmica, a postavlja se pitanje zašto je NS BiH ponovo odlučio da Peljtu delegira i izlaže negativnim konotacijama, iako je naš najbolji arbitar bio decidan u svom zahtjevu da u novonastaloj situaciji ne može suditi utakmice sarajevskih klubova.

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva na programu je u srijedu od 20:30.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.